Dibawakan: Roshidan Rashid Tel: 0193157783

SIMKAD TONEWOW-Excel (TWE)


biztonewow.com
Contoh Simkad Tonewow.

Panduan Pengedar (Dealer)


Untuk jadi seorang pengedar yang berjaya, anda perlu belajar pengetahuan2 asas bisnes ini.

Disini saya kongsikan mana2 ilmu yang saya ada, berdasarkan pengalaman selama saya didalam bisnes ini, khas untuk anda.

Untuk belajar klik disetiap tajuk dibawah ini.

Didalam web ini banyak penerangan yg menggunakan video2. Jika anda menggunakan handphone, pastikan anda lihat video pada mode maximize.

tonewow

Terima Kasih.
Daripada : Roshidan Rashid
Tel: 0193157783
Bandar Baru Bangi, Selangor

Mengapa anda perlu manjadi Agen Pengedar Simkad Tonewow-Excel (TWE).

mazelan abas

Sedar tak anda, kalau anda sudah jadi pengguna simkad Tonewow, secara automatik anda adalah AGEN PENGEDAR simkad ini.

Anda tak perlu nak memohon apa2 lagi. Tak perlu nak bayar apa2 lagi. Anda adalah agen pengedar simkad tonewow.

Kenapa?
Kerana anda adalah pengguna simkad tonewow ini.

Sedar tak anda, diluar saya, kalau anda pengguna simkad XXXX contohnya, anda bukan agen pengedar simkad XXXXX.

Kalau anda pengguna simkad YYYYYY contohnya, anda bukan agen pengedar simkad YYYYYY.

Kalau anda pengguna simkad ZZZZZ contohnya, anda bukan agen pengedar simkad ZZZZZZ.

Untuk menjadi agen pengedar simkad syarikat2 ini, setahu saya, anda perlu ada kedai, perlu ada lesen perniagaan, perlu ada modal puluhan ribu ringgit, dan anda perlu memohon terlebih dahulu. Mereka akan datang periksa tempat anda, kedai anda, modal anda, kalau semuanya ok, maka permohonan anda diluluskan. Barulah anda layak dipanggil AGEN PENGEDAR simkad XXXX ke, YYYYY ke, ZZZZZZ ke.

Anda cuba lihat, betapa susahnya untuk menjadi agen pengedar simkad ini. Betapa susahnya untuk memulakan satu bisnes telekomunikasi.

Tapi dalam Tonewow, kalau anda pengguna simkad Tonewow, anda adalah AGEN PENGEDAR TONEWOW.

Betapa mudahnya untuk anda jadi agen pengedar simkad.
Betapa mudahnya untuk anda memulakan satu bisnes telekomunikasi.

Bisnes telekomunikasi bukan bisnes kecik2 tuan.
Duit keuntungan dalam industri ini sangat2 banyak rakan2 semua.

Kalau kita tak ambil, orang lain akan ambil. Kita hanya jadi penyumbang sahaja kepada keuntungan tersebut. Kita sebenarnya yg jadikan mereka kaya, sedangkan kita masih dalam kesempitan kewangan.

Yang bestnya, kadang2 kita tahu sesetengah syarikat telekomunikasi tu seolah2 macam tipu duit kita, contohnya yg pakai bil, kadang2 entah apa2 charge yg dimasukkan dalam bil, kita sendiri pun tak tahu, tapi kita tetap juga bayar bil pada mereka.

Yang guna topup pulak, kalau salah sikit je, habis duit topup kena telan. Ada sahaja cara atau muslihat yg tak berapa jelas untuk telan kredit kita.

Tapi kerana terpaksa, walaupun kita tahu yang mereka tidak berapa jujur, tidak berapa telus, banyak sangat terma dan syarat yg penting tetapi macam disorok2kan, macam selalu tipu kita aje, tapi kita tetap bagi duit pada mereka setiap bulan.

Kita tetap bagi mereka lebih kaya dan kaya setiap bulan. Apa salahnya, kita pun memang selalu banyak duit lebih tiap2 bulan. Gaji tiga empat bulan lepas pun masih tak usik lagi. Bolehlah bagi kat orang2 lain, biarlah orang yang selalu kelepet kita sekali pun.

Cuba rakan2 bayangkan berapa lama anda menjadi pengguna simkad MMMM, CCCCC, UUUUUU, RRRRR, dan macam2 lagi. Mungkin setahun, 2 tahun, 5 tahun atau 10 tahun?

Adakah mereka pernah call anda dan beritahu:
"Tahniah anda telah menggunakan simkad kami selama 10 tahun, maka dengan itu anda dianugerahkan dengan pangkat AGEN PENGEDAR simkad kami, dan sekarang anda adalah rakan kongsi kami. Edarkanlah simkad ini, dan kami akan kongsikan keuntungan bersama anda."

Pernah ke?
Rasa2nya belum pernah lagi ada pengalaman sedemikian kut.

Tapi kini ada syarikat yang ingin berkongsi keuntungan bersama-sama kita, syarikat Tonewow.

Baru 5 minit lepas anda daftarkan diri sebagai pengguna simkad Tonewow, SEKARANG anda adalah AGEN PENGEDAR simkad Tonewow sudah.

Anda yang baca cerita saya ini adalah pengguna simkad Tonewow sudah, maka anda secara rasminya adalah AGEN PENGEDAR simkad.

Maka, marilah sama2 saya, menjalankan bisnes ini, dan jangan bazirkan pangkat anda sebagai AGEN PENGEDAR simkad Tonewow.

Kalau anda hanya jadi pengguna sahaja, maknanya setiap bulan anda mengkayakan Tonewow.

Kalau anda bersama2 menjalankan bisnes ini, maknanya anda sedang mula mengkayakan diri anda sendiri bersama-sama dengan Tonewow.

Macamana nak jalankan bisnes Tonewow ini? Bacalah dahulu keseluruhan website ini, mudah2an anda nampak cara bagaimana nak mula menggerakkan diri anda sebagai AGEN PENGEDAR SIMKAD TONEWOW.

www.biztonewow.com/dealer.php?ref=604706

Terima kasih.

Disampaikan kepada anda oleh:
Roshidan Rashid
0193157783.
Mungkin anda terfikir nak jual kat sapa ya?

✅ Rakan2, saya nak beritahu, pelanggan anda, ada disekeliling anda sekarang ini. Ahli keluarga, rakan2 sekerja, adik beradik, saudara-mara, semua mereka adalah penggunakan telefon. Jual pada mereka, suruh mereka gunakan simkad tonewow-Excel (TWE).

✅ Anda boleh berikan beberapa sebab mengapa mereka MESTI gunakan simkad ini.

a. Simkad ini sangat jimat berbanding simkad2 yg lain. Contohnya hanya dengan RM50 sebulan, mereka boleh dapat 89 Gb data dan unlimited call kesemua rangkaian.

b. Kalau simkad yg mereka gunakan sekarang kurang laju speednya, suruh mereka cuba simkad tonewow-Excel (TWE) ini. Sebab ia menggunakan speed 4G+, sepatutnya sangat laju.

c. Bila mereka dah selesa menggunakan simkad tonewow-Excel (TWE), (sebab ia datang dengan nombor baru), barulah kita akan usahakan untuk kekalkan nombor lama mereka, jika mereka mahu.

d. Selama ini kalau mereka topup, kompani telefon yang akan dapat untung berbilion2 ringgit, tapi sekarang kalau mereka topup anda akan dapat komisyen. Terutama anak2 anda, kalau selama ini mereka topup, kompani yg untung, GUNAKAN simkad ini, kalau mereka topup, sekurang2nya anda akan dapat untung. Malahan duit topup pun kadang2 anda yg bagikan.

e. Suatu hari nanti, jika mereka mula mencari2 bisnes yg sesuai untuk cari duit tambahan, sekurang2nya mereka boleh terus mulakan sebagai pengedar simkad tonewow-Excel (TWE). Tak perlu nak keluar modal, nak setup apa2 bisnes, tak perlu modal nak buka ofis, tak perlu modal nak buka kedai. Semua tu memerlukan modal yg besar untuk memulakan sesuatu bisnes.

f. Satu2nya simkad yg menyediakan khairat kematian sehingga RM2,000. Kenapa tak mahu cuba simkad ini?

Sebagai pengedar simkad tonewow-Excel (TWE) ini, jika anda berjaya menjual pada seorang sahaja, anda akan dapat komisyen selagi dia topup simkad tersebut. Maknanya anda jual sekali, tapi anda akan dapat duit berkali-kali.

✅ Lagi ramai pengguna anda, lagi ramai orang topup, lagi banyak komisyen anda. Anda boleh usahakan bisnes ini bersungguh2 selama setahun dua, selepas itu akan boleh menikmati komisyen bulanan yg tinggi. Walau pun ketika itu anda sudah berhenti menambah bilangan pelanggan anda.

✅ Ini contoh komisyen yg diterima oleh salah seorang pengedar simkad ini, ia mengusahakan ketika tahun 2010 lagi. Selepas 2 tahun beliau berusaha menambahkan pelanggan, beliau berhenti mencari pelanggan, tetapi selepas itu komisyen beliau masih diperolehi hingga ke hari ini.

mazelan abas
✅ Walaupun anda berhenti menambahkan pelanggan, mana mungkin pelanggan anda berhenti topup simkad mereka.

✅ Komisyen pasif seperti ini, sebenarnya juga sebagai persiapan dikala susah. Mungkin sekarang ini anda masih bekerja, anda boleh menyara diri sendiri dan keluarga dengan hasil gaji dari pekerjaan tersebut.

✅ Apa kata anda sakit sehingga tak boleh kerja? Apa kata anda dibuang kerja? Apa kata anda meninggal sehingga tiada apa yg ingin ditinggalkan utk keluarga kecuali hutang? Komisyen pasif inilah biasanya yg menjadi asebab penyelamat atau kelegaan diwaktu susah. Tapi komisyen pasif ini tidak akan menjadi besar jika anda tidak mulakan sekarang.

Modal untuk memulakan bisnes ini hanyalah menjadi pengguna terlebih dahulu. Kalau anda beli sekeping sahaja, harganya lebih kurang RM20. Maknanya untuk mendapat lesen menjadi pengedar simkad tonwow-Excel (TWE) hanyalah RM20.

✅ Mungkin anda perlu beli beberapa keping untuk mula menjual kepada orang lain, kalau tak ada simkad macamana nak jual pada orang lain kan?. Katalah anda nak mulakan dengan 5 keping, jadi anda kena keluar lebih kurang RM100. Itulah modalnya diperingkat awal.

✅ Bila habis dijual 5 keping tersebut, gunakan duit tu untuk beli semula 5 keping. Jadi itulah modal anda yg perlu dikeluarkan. Bukannya besar sangat.

mazelan abas
Kerja anda mudah, hanya jual simkad, bukan jual topup ya!

✅ Topup Digi ada dijual dikedai2, anda tak perlu jual topup. Anda hanya jual simkad, bila mereka topup anda dapat komisyen. Lagi ramai pelanggan, lagi banyak komisyen anda. Itu sahaja yg perlu anda tahu.

✅ Bagaimana cara nak jual?
Ikut mana cara menjual yang anda selesa.

➯ Ada yg hanya menjual dengan cara sembang2 dengan kawan2. Buat secara sambil2 sahaja.

➯ Ada yg menjual hanya lalu facebook dan website sahaja.

➯ Ada yg menjual dengan cara sebarkan flyier banyak2.

➯ Ada yg menjual dengan cara buka booth dipasar2 malam dan didepan2 bank.

➯ Ada juga yg siap buka office jualan.

➯ Ada juga yang suka buat talk, buat ceramah, kumpulkan orang dan beri penerangan.

➯ Ada yg suka buat table talk.

Macam2 cara boleh dilakukan, terpulang kepada keselesaan anda. Pokok pangkalnya, boleh jual.

biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com

Jika anda meninggal dunia, komisyen dalam tonewow-Excel (TWE) ini boleh diwariskan.

✅ Katalah komisyen anda setiap bulan sudah mencecah RM10,000. Jika anda meninggal dunia, komisyen tersebut akan tetap dapat dan diberikan kepada pewaris anda. Mungkin anda tidak sempat meninggalkan harta yang banyak, mungkin anak kecil2 lagi, tetapi dengan komisyen ini mungkin dapat memudahkan keluarga anda utk meneruskan kehidupan.

✅ Nasihat saya buatlah bisnes ini. Saya sudah lihat dengan mata kepala saya sendiri, berapa ramai balu2 yg ditinggalkan oleh suami mereka masih dapat meneruskan kehidupan seperti biasa, walau pun mereka tidak bekerja, walaupun suami mereka tidak meninggalkan harta yang banyak utk mereka. Mereka meneruskan kehidupan seharian hanya dengan komisyen daripada bisnes ini sahaja.

✅ Jangan lupa tuan, gaji dari perkerjaan suami tidak boleh diwariskan. Biarlah suami kerja sebagai lawyer atau doktor sekali pun, suami meninggal, isteri tak dapat gaji suami dia tau.

✅ Saya nasihatkan, jika web ini dibaca oleh para isteri, kalau suami tak punya banyak harta, hutang masih keliling pinggang, nasihatkan suami utk buat bisnes ini.

✅ Kalau isteri meninggal dulu, biasanya suami seperti biasa boleh meneruskan kehidupan. Tapi kalau suami meninggal dulu, isteri pulak tak ada kerja, anak pulak masih ramai, hutang pulak masih banyak, suruhlah suami tu buat bisnes ini, dan pastikan dia letakkan nama pewaris adalah nama anda. Kalau tidak melencong pulak duit tu. Manalah tau suami tu ramai pulak isterinya. Berebut kesudahnya.

Bebas masalah kewangan.

Coretan: Mazelan Abas

mazelan abas

Ada seorang sahabat mengucapkan tahniah kepada saya kerana katanya saya telah jadi jutawan.

Saya tanya dia balik, siapa jutawan? Saya bukan jutawan, dan saya sendiri tak tahu apa itu makna jutawan.

Saya tanya dia, apa makna jutawan?
Dia jawab orang yg banyak duit la.
Jadi saya kata, orang yg kerja bank tu semuanya jutawanlah, sebab setiap hari mereka pegang banyak duit.

Sahabat2 security kita yg bawak banyak duit tiap2 hari utk dimasukkan dalam atm machine tu jutawan jugak lah.

Itu bukan duit dia la Lan. Duit orang lain.

Saya tanya dia, kalau orang tu dalam bank dia ada duit sebanyak RM10 juta, tapi segala hutang piautang dia bila dikumpulkan ada RM20 juta. Boleh tak orang itu dikira jutawan?

Dia jawab, "Tak la Lan"
Saya rasa, saya pun bersetuju dengan dia. Hutang yang ada melebihi duit atau harta yang dia ada, tidak boleh dikira jutawan.

Saya tak tahu makna jutawan, tetapi kalau yg ini, confirm la pasti bukan jutawan.

Saya pernah jumpa seorang sahabat saya, duduk rumah kos rendah, tapi dia beli cash dulu2 dengan duit epf. Duit simpanan dalam bank, dia kata ada la dalam RM10,000 sahaja. Duit pencen kerja sebagai kerani di pejabat pos ada dalam RM800 setiap bulan.

Saya pernah sekali datang, sembang2 dan tak pasal2 saya nak test dia, bagi dia RM1,000. Kerana dia kawan baik saya.

Lepas tu, dia tengok saya atas bawah, kemudian dia tanya saya "Engkau buat bisnes apa lan?"

"Aku buat bisnes jual simkad"
"Kenapa engkau buat bisnes tu?"
"Aku nak cari duit la bang".
"Maknanya engkau masih perlukan duit, jadi simpanlah semula RM1,000 tu, sebab aku tak perlukan duit lagi, cukuplah dengan apa yg aku ada, cukuplah pencen aku tu..."

Glup, tertelan air liur saya. Itulah hari yg saya mengenali siapa jutawan sebenar.

Bukan orang yg duit banyak berjuta2 itulah jutawan, tetapi orang yang sudah tidak memerlukan duit lagi, cukup dengan apa yang ada, hutang pun dah tak ada lagi,... itulah jutawan bagi saya.

Beberapa perkara yg saya dapati sangat benar dalam kehidupan saya ini. Lepas diamalkan baru nampak kelebihan.

Diantaranya:
1. Selalulah mengucapkan Terima Kasih kepada orang disekeliling kita. Contohnya, setiap kali isteri kita masakkan makanan, selepas makan, saya mesti cakap "terima kasih sayang pasal masakkan hari ini". Bukan sekali, tetapi setiap hari. Anak buat baik sikit je, saya mesti cakap terima kasih. Sapa2 buat baik je kat saya, saya akan ucapkan terima kasih. Sapa2 reply posting saya dlm fb, malahan hanya LIKE posting saya, saya ucapkan terima kasih.

2. Tahan diri kita daripada meminta-minta.

Contohnya, kalau saya tak ada duit, saya tahan, tahu mahu, sikit2 minta kat bini, sikit pinjam dengan kawan, sikit2 telepon mak bapak nak minta duit. Bila saya stop ini dahulu, peringkat awal sangat susah, old habit die hard. Tapi lama2 mula nampak kebaikkannya.

3. Mulakan hidup tanpa hutang yg baru.

Contohnya, kalau saya dah memang sedia ada, hutang kereta ke, hutang rumah ke, hutang kredit kad ke, saya STOP tak buat hutang baru lagi. Saya tak mahu kalau naik je gaji, kereta pun tukar jadi besar, hutang baru pun bermula.

4. Mula membayar hutang yg ada mengikut jadual.

Cubalah jimat2 untuk bayar hutang supaya jangan tertunggak. Contohnya macam hari nak raya, dah tahu hutang kereta tertunggak sebulan, tapi masih beli baju raya yg mahal2, beli langsir mahal2, kerana kita jatuhkan hukum wajib membuat persiapan raya, dan menjatuhkan hukum sunat membayar hutang. Kadang jadi makruh pun ada, sebab itu liat nak bayar hutang.

5. Mulakan lebih membayar hutang dengan komisyen Tonewow. Contohnya, bila saya mula dapat duit extra dengan bisnes Tonewow ini, saya mula bayar lebih hutang kereta dan hutang rumah. Awal buat bisnes tonewow ini, komisyen cecah seribu dua ribu, saya bayar advance hutang kereta jadi dua bulan, tiga bulan advance.

Jangan gunakan duit komisyen toneexcel untuk tambah harta diperingkat awal. Gunakan duit komisyen untuk bayar hutang in advance. Lama2, tak sampai 2 tahun, semua hutang dah selesai, hutang kereta, hutang rumah, hutang ptptn orang rumah. Semuanya kosong, kerana saya menahan nafsu dari menggunakan duit komisyen Tonewow utk menambahkan harta.

6. Bila hutang jadi kosong, komisyen Tonewow jadi besar, waktu itu sesuai kalau saya mula nak beli harta. Jadi saya amalkan prinsip, nak beli apa pun, beli secara CASh atau TUNAI. Kalau tak cukup duit, kumpullah dulu sampai cukup.

7. Saya tak mahu main2 atau ambil lewa dari bayar incometax. Sebab saya yakin yang Allah sebut2 dalam Al-Quran tentang perintah bayar zakat adalah perintah pada saya untuk bayar income tax. Kalau saya lari atau mengelak dari bayar income-tax, samalah dengan saya lari dan terang2 langgar perintah yg Allah suruh saya buat. Nak mati... jangan cari pasal, tak mahu geng dengan iblis. Allah suruh sujud je, macam2 alasan dia bagi....alasan tu semuanya nampak cerdik blako...tapi tujuannya tetap nak elak ikut perintah.

Dengan amalan seperti ini, saya dapat menikmati sepenuh komisyen yg saya dapat setiap bulan.

Itulah yg saya lakukan untuk mencapai misi Bebas masalah kewangan versi Mazelan Abas.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

Syukur pada Allah atas segala nikmakMu yang tak terhitung ini. Jadikanlah saya seorang hamba yg sentiasa bersyukur, kerana saya selalu lalai dan terlupa untuk bersyukur.

Selamat membaca.

Coretan:
Mazelan Abas

mazelan abas


✅ Sebagai pengedar, anda perlu tahu cara menggunakan simkad ini dan pakej2 yg ditawarkan.

✅ Bahagian ini juga akan memberitahu jika ada pakej2 baru yg dikeluarkan oleh Tonewow.

Panduan Menggunakan Simkad Ini.

✅ Check Baki KREDIT: Dail *126#
✅ Menu Utama: *128#


a.Simkad Tonewow menggunakan topup Digi.

b. Anda boleh topup Digi dimana-mana kedai yang menjual topup atau juga melalui online banking seperti maybank2u atau cimbckick.

c. Pastikan anda minta topup Digi, JANGAN MINTA TOPUP TONEWOW. Tiada siapa yg jual topup Tonewow.

d. Terdapat berbagai2 nilai topup di kedai. Anda boleh topup RM10, RM30, RM50 atau RM100.

e. Apabila anda topup, semuanya akan dimasukkan kedalam KREDIT anda.

a. Apabila anda sudah topup, anda di nasihatkan untuk beli Pakej Langganan yg sesuai dengan kegunaan anda.

Jika tidak melanggan pakej tertentu, anda akan di charge mengikut Kadar Cas Biasa dan ia agak mahal.

biztonewow.com
b. Dengan melanggan pakej2 tertentu, dapat menjimatkan penggunaan kredit anda.

c. Pastikan KREDIT anda lebih daripada nilai pakej.

d. Kalau KREDIT anda kurang kena topup dahulu.

e. Kalau anda tak langgan mana2 pakej yg ditawarkan, anda akan di charge dengan kadar yg mahal utk panggilan dan internet. Kejap sahaja nanti kredit anda kena telan.

f. Cara melanggan pakej2 adalah:
✅ Dail *128#
✅ Pilih 1 TONE WOW Plan
✅ Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
✅ Pilih pakej yang ingin anda langgan.


- HiSpeed-Kelajuan Tinggi: Data internet yg digunakan utk membuka website.

- Internet Sosial: WhatsApp, WeChat, Facebook, Messenger, Telegram, Youtube, Netflix, Instagram, Twitter.

- Internet Asas: Data internet yg digunakan utk membuka website. Data ini tidak selaju HiSpeed tapi masih boleh digunakan untuk melayari internet.

- FUP: Fair Usage Policy: Masa maksima untuk membuat panggilan/call.

1. Pakej RM10 - TDS10
✅ Tahan 10 hari.
✅ 1.5 Gb Data Internet.
- HiSpeed: 0.5Gb.
- Internet Asas: 1Gb.
✅ 25 minit call KESEMUA rangkaian.

2. Pakej RM30 - TDS30.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 8 Gb Data Internet.
- HiSpeed: 5Gb.
- Internet Asas: 3Gb.
✅ 12.5 jam (750 minit) call KESEMUA rangkaian.

3. Pakej RM50 - TDS50.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 89 Gb Data Internet.
- Internet Social: 2Gb sehari (64Gb Total).
- HiSpeed: 10Gb.
- Internet Asas: 15Gb.
✅ Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (FUP dikenakan).
✅ FUP yang dikenakan utk membuat call adalah 52 jam.
✅ Jika Internet Social 2Gb habis pada hari itu, ia akan menggunakan data dari HiSpeed.
✅ Jika data HiSpeed habis, ia akan menggunakan data dari Internet Asas.

4. Pakej RM120 - TDS120.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 156 Gb Data Internet.
- Internet Social: 3Gb sehari (96Gb Total).
- HiSpeed: 40Gb.
- Internet Asas: 20Gb.
✅ Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (FUP dikenakan).
✅ FUP yang dikenakan utk membuat call adalah 104 jam.
✅ Jika Internet Social 3Gb habis pada hari itu, ia akan menggunakan data dari HiSpeed.
✅ Jika data HiSpeed habis, ia akan menggunakan data dari Internet Asas.

BOOSTER.
✅ Sekiranya data HiSpeed anda habis sebelum tamat tempoh pakej tersebut, anda boleh beli pakej tambahan untuk naikkan data HiSpeed sahaja.

✅ Ia dipanggil Booster plan.

biztonewow.com
biztonewow.com
- Semua pakej diatas mempunyai sistem Auto-Renewal.

✅ Sekiranya sampai tarikh tamat tempoh, dan kredit didalam hp anda ada sebanyak atau lebih nilai pakej, langgan semula ini akan berlaku secara automatik.

✅ Cuma tugasan anda, pastikan kredit anda cukup dengan nilai pakej langganan, kalau tak cukup anda boleh topup dahulu dengan topup digi.

✅ Sekiranya pada tarikh tamat tempoh, HiSpeed data anda masih ada baki lagi, jika Auto-Langgan berlaku, maka baki in akan dibawa kebulan hadapannya.

✅ Baki bulan tersebut hanya boleh dibawa kehadapan selama 3 bulan sahaja.

✅ Contohnya, data HiSpeed anda ada berbaki 4Gb pada bulan Januari, ia akan dibawa pada bulan Febuary. Kalau tak habis juga yg 4Gb ni tadi pada Febuary, bakinya akan dibawa ke bulan Mac. Kalau masih ada lagi baki, ia akan dibawa ke bulan April. Kalau bulan April masih ada baki lagi, ia akan burn dan tidak dibawak ke bulan May. Kerana mana2 bulan yg data HiSpeed masih berbaki, hanya boleh di caryy-foward sebanyak 3 kali sahaja.

✅ Dengan kata lain, data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Januari, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan feb, mac dan april sahaja.

✅ Data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Febuari, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan mac, april dan may sahaja.

✅ Data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Mac, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan April, May dan June sahaja.

✅ Begitulah seterusnya.

✅ Auto-Langgan tidak akan berlaku jika dalam hp anda tidak ada kredit yg cukup.

✅ Jadi baki yg ada sebelum ini tidak akan di carry forward jika auto-renewal tidak berlaku.

✅ Hanya data HiSpeed sahaja yang boleh di carry forward.

✅ Internet Social, Internet Asas, dan masa utk call tidak boleh di carry forward.

✅ Dalam satu-satu masa anda hanya boleh memiliki SATU pakej langganan sahaja.

✅ Jadi jika anda ingin merubah pakej langganan dari satu TDS ke TDS yang lain, anda perlu UNSUBSCRIBE terlebih dahulu pakej TDS yg ada.

✅ Cara untuk UNSUBSCRIBE pakej yg lama adalah:

> Dail *128#
> Pilih No.1 TONE WOW Plan
> Pilih No.5 Unsubscribe Internet, Voice and SMS Plan.
> Pilih No.2 Yes to confirm.


Selepas itu barulah anda subscribe/langgan semula pakej TDS yang lain dengan mendail *128# semula.

Soalan:
Boleh ke nak unsubscribe menggunakan MyWOW app?

Jawapan:
TIDAK BOLEH.



✅ MyWoW Apps adalah satu applikasi yang dibuat untuk memudahkan anda sebagai pengguna.

biztonewow.com
biztonewow.com - App. MyWOW ini boleh diperolehi di google-store atau play-store.

biztonewow.com -Taip perkataan Mywow dan Install (Pasang)

biztonewow.com - Klik di applikasi mywow anda.

- Dengan apps ini anda boleh check baki kredit, baki pakej yg anda langgan, utk melanggan pakej.

biztonewow.com - Untuk login, masukkan no. IC anda tanpa dash atau jarak.

- Pilih simkad yg anda gunakan. Samada simkad Tonewow-Excel atau Tonewow-Plus.

- Jika anda tak pasti, di belakang simkad anda itu ada tulis, samada ToneExcel atau TonePlus.

- Jika anda ada satu jenis simkad sahaja, mudah, anda tidak perlu memilih.

- Jika ini baru kali pertama, biasanya ia akan minta terus anda buat password baru.

- Kalau anda pernah gunakan dahulu, walau pun dah expired, anda perlu menggunakan password lama.

- Jika password lama dah tak ingat, klik di Forget Password dan dapatkan password baru yg akan dihantar kedalam sms anda.

biztonewow.com
- Disini sepatutnya memaparkan nama anda atau nama yang sama dengan nombor IC atau passport yg didaftarkan.
- Diruangan ini akan memaparkan maklumat simkad dan maklumat peribadi anda.

biztonewow.com
biztonewow.com
- Diatas sekali memaparkan no telefon anda.

- Baki kredit anda.

> Reload Now - Anda boleh topup KREDIT anda menggunakan duit yang ada didalam WOWLET. (Akan diterangkan kemudian).

> Subcribe Now - Anda boleh langgan mana2 pakej TDS:10/30/50/120 menggunakan KREDIT. (Sekiranya anda belum lagi melanggan mana2 pakej)

- Dalam contoh diatas, menunjukkan yang saya melanggan pakej TDS50.

- Dibawahnya ada ditunjukkan baki kesemua yg kita langgan.

- Yang penting untuk dijaga adalah Expiry Date:, saya kena pastikan yang KREDIT saya melebih nilai pakej, dalam contoh disini adalah RM50, supaya apabila Auto-Renewal berlaku, kalau HiSpeed ada baki, carry forward juga akan berlaku.

- Lihat contoh diatas HiSpeed yang ada adalah 29.47 Gb, sedang yang diberikan hanyalah 10 Gb.

> Booster Plan - Sekiranya dalam masa tamat tempoh, anda sudah kehabisan data HiSpeed, dan anda ingin tambah lagi sementara nak menunggu Auto-Renewal, anda boleh beli booster plan ini.

- Anda boleh klik di Booster Plan untuk melihat tawaran2 yg ada dari segi harga, jumlah data dan validity.

biztonewow.com
- WoWLET adalah tempat untuk anda simkad duit yang boleh digunakan untuk topup/tambah KREDIT anda.

- WowLET disini boleh ditambah menggunakan online banking atau melalui Kredit Kad.

- 1 unit didalam wowlet ini bersamaan dengan RM1 (Satu Ringgit).

- Unit dalam wowlet ini juga boleh bertambah jika anda mendaftarkan pelanggan baru anda menggunakan mywow anda.

Fungsi yang ada:
> Topup Wallet - Anda boleh topup wallet anda didalam WOWLET ini menggunakan online banking seperti maybank2u, cimbclick dan juga menggunakan Kredit Kad.

> Transfer to 3rd party - Anda juga boleh pindahkan duit ini kepada orang lain melalui ni. ID mereka. Jadi anda perlu tahu terlebih dahulu nombor ID Tonewow mereka.

> Prepaid Reload - Anda boleh topup no. phone anda, atau nombor phone sesiapa pun, dan juga untuk kesemua telco, bukan setakat Digi sahaja. Tetapi anda juga boleh topup line TuneTalk, Maxis, Celcom,Umobile dan Merchan Trade. Ramai juga yang menggunakan kemudahan ini untuk buat perniagaan jual reload.

> Premium/ VIP Number - Anda juga boleh membeli nombor2 cantek yg ada dalam senarai simpanan menggunakan duit dari wowlet ini.

biztonewow.com
- WoWcher tempat terkumpulnya point.

- Point akan diperolehi apabila anda topup telefon anda.

- Nilai point disini lebih kurang 1500 point = RM 1 (Satu ringgit sahaja).

- Point2 ini boleh REDEEM dikedai2 yang menunjukkan logo MCash.

biztonewow.com
- Hanya tunjukkan Barcode yg keluar apabila anda klik di logo MCash yang ada.
biztonewow.com
- Kedai2 yang bekerjasama dengan MCash.
biztonewow.com
Sekiranya anda menghadapi masalah teknikal mengenai simkad ini, sila dapatkan bantuan melalui saluran dibawah ini:

tonewow

✅ Anda perlu login terlebih dahulu kedalam Mywow app anda.

- Di bahagian MEMBER akan keluar seperti dibawah ini.

biztonewow.com
No. ID anda didalam sistem Tonewow.

- Didalam negara kita Malaysia, id pengenalan anda adalah no. mykad/IC/no. Kad Pengenalan.

- Di dalam Tonewow pula, id pengenalan anda adalah no. ID seperti ini TWE-XXXXXXXXX

- Di dalam sistem Tonewow, anda hanya dikenali dengan no. ID anda, BUKAN dengan nama atau pun nombor kad pengenalan.

- Contohnya no. ID saya adalah TWE-604706

- Kadang2 kita tulis sebagai IDP, bermakna ID Penaja. Ia masih merujuk kepada no. ID anda.

- ID ini diperlukan untuk banyak perkara didalam bisnes ini, diantaranya jika anda mendaftarkan pengguna baru dibawah rangkaian anda, ia memerlukan IDP anda.

- Jika anda ingin memindahkan kredit dari wowlet kepada orang lain, anda memerlukan id orang tersebut.

- Jadi nasihat saya, untuk memudahkan anda menjalankan bisnes ini, HAFALKAN no. ID anda sebaik mungkin.

- Sama seperti no. kad pengenalan atau nombor telefon. Anda tidak boleh salah no id ini walaupun satu nombor/digit.

- Kalau tersalah satu nombor sahaja, ia akan merujuk kepada orang lain.

- JANGAN tersilap no. ID anda terutama bila anda daftarkan pengguna baru dibawah anda. Kalau tersalah, dia akan didaftarkan dibawah orang lain. Segala usaha anda dan penat lelah mendapat pelanggan baru akan jadi sia-sia sahaja. Hanya disebabkan anda lupa atau tersilap no. ID.

- Jadi, hafalkan, hafalkan, hafalkan no. id anda.

- Di sini menunjukkan pangkat anda sekarang didalam Tonewow ini.

- Pangkat2 ini tidak membawa apa2 makna sekiranya anda hanyalah seorang pengguna sahaja.

- Tetapi ia membawa makna dan perbezaan yg besar sekiranya anda menjalankan bisnes ini.

- Di dalam Tonewow terdapat beberapa peringkat atau pangkat2 yang menentukan kedudukan anda sebagai agen pengedar simkad, dan ia juga akan membezakan peratusan komisyen yang akan anda perolehi.

Peringkat atau pangkat yg ada:

1. Lite
- Pengguna baru hanya perlu menggunakan simkad Tonewow Lite yg berharga RM10 sahaja.

2. Push
- Pengguna baru hanya perlu menggunakan simkad Tonewow Push yg berharga RM25 sahaja.
- atau berdasarkan auto-upgrade dari Lite ke Push.

3. Biz/Normal Member.
- Pengguna baru hanya perlu menggunakan simkad Tonewow Biz yg berharga RM100 sahaja.
- atau berdasarkan auto-upgrade dari Push ke Biz.

4. Junior Center.
- Berdasarkan auto-upgrade sahaja.

5. Service Center.
- Berdasarkan auto-upgrade sahaja.

6. Branch.
- Berdasarkan auto-upgrade sahaja.

7. Business Partner.
- Berdasarkan auto-upgrade dan pilihan dari pihak pengurusan.

- Business Partner adalah pangkat yang tertinggi didalam senarai hairaki Tonewow.

- Auto-upgrade, bermakna pangkat anda dinaikkan secara automatik sekiranya komisyen anda mencapat jumlah tertentu.

- Pangkat2 ini akan diterangkan dengan lebih terperinci di bahagian marketing plan nanti.

biztonewow.com
- Disini akan menunjukkan kesemua pelanggan anda DS.-(Direct Sponsor).

- Ia memaparkan 3 maklumat, no. ID, nama dan no.phone mereka.

- DS - Direct Sponsor ini maknanya pelanggan yg berdaftar direct dibawah IDP anda.

Anda boleh lihat DS anda untuk 3 kategori.
a. Active
b. Pending Expired
- Anda boleh menggunakan kemudahan ini untuk berhubung atau mengingatkan DS anda ini supaya topup simkad mereka, untuk mengelakkan ia daripada expired.

c. Expired
- DS yg simkad mereka telah expired.

- Ada sebahagian DS anda yg menggunakan id TWE-xxxxxx

- Ini maknanya DS anda tersebut adalah pengguna simkad Tonewow.

- Jika ada DS anda yang menunjukkan id M91-M-XXXXX, maknanya DS anda tersebut adalah pengguna simkad TuneTalk-ToneExcel.

- Jika anda double-tap di nama DS anda itu, screen akan memaparkan maklumat senarai nama DS kepada DS anda tersebut.

biztonewow.com
- Bahagian ini menunjukkan secara keseluruhan tentang rangkaian anda.
biztonewow.com
Ada 2 bahagian disini.

a. Incentive Statement.
- Komisyen bulanan anda.

b. Incentive Payment to WOWLet.
- Komisyen yg anda ingin pindahkan kedalam wowlet.


Incentive Statement.

biztonewow.com
- Bahagian ini menunjukkan secara keseluruhan tentang komisyen bulanan anda.

- Anda boleh memilih tahun dan juga bulan dengan klik ArrowDown.

Incentive Payment to WOWLet.

biztonewow.com
- Anda boleh arahkan supaya komisyen anda sebahagian dimasukkan kedalam bank dan sebahagian lagi dimasukkan kedalam WOWLET.

- Anda hanya perlu gerakkan butang berwarna hijau ke kanan untuk menentukan perapa peratus komisyen anda untuk dimasukkan kedalam wow let.

- Jika anda seorang peniaga menjual topup, bahagian ini amat penting untuk anda.

- Tetapi jika anda ingin 100% komisyen anda dimasukkan kedalam bank, JANGAN SENTUH BAHAGIAN INI.

biztonewow.com
- Bahagian ini kesemuanya mengenai pendaftaran simkad Tonewow.

a. Play Video
Setiap agen pengedar simkad diwajibkan menonton video pendek penerangan daripada Digi, untuk pertama kali sahaja sebelum membuat pendaftaran. Anda HANYA PERLU MENONTON SEKALI SAHAJA semasa kali pertama anda membuka app. mywow.

b. Register
- Untuk mendaftarkan simkad baru.

c. HI WOW
- Untuk mendaftarkan simkad bagi pengguna TuneTalk-ToneExcel yg ingin mengekalkan nombor id Toneexcel mereka kedalam id Tonewow.

- Simkad yang boleh digunakan HANYALAH simkad lite-pack atau MNP.

d. Lite Upgrade.
- Untuk upgrade dari pangkat Lite ke Biz.

e. Tone WOW MNP Submission.
- Untuk mengaktifkan simkad MNP ke dalam ID Tonewow.
- Simkad yang boleh digunakan HANYALAH simkad Special MNP.

f. Check MNP Status.
- Untuk check status permohonan kekal nombor lama.
- Samada diterima atau ditolak.
- Kalau ditolak, kita juga akan mengetahu error yg diberikan.


Member Area (Web Utk Pengedar).



Didalam member area ini, anda boleh:

✅ Lihat komisyen anda dgn lebih detail.
✅ Lihat maklumat downline anda.
✅ Memasukkan maklumat bank anda.
✅ Memasukkan nama pewaris.
✅ Mendaftarkan orang baru.

Menu utama

✅ Untuk login kedalam member area anda KLIK DISINI.
www.tonewow.net/temms/twmain

✅ Gunakan IC/Passport/password yg sama dgn mywow.

biztonewow.com
Incentif - Untuk melihat komisyen anda.
Subcriber - Untuk melihat siapa dibawah rangkaian anda.

biztonewow.com
Memasukkan akaun bank.

- Disini adalah tempat untuk anda beritahu ToneGroup maklumat bank akaun anda, supaya mereka dapat memasukkan komisyen kepada anda.

- Tapi anda kena hati2, sebab sesetengah daripada anda mempunyai beberapa simkad atau beberapa Id tonewow.

- Pastikan SETIAP ID anda masukkan maklumat bank akaun. Jika anda masukkan satu id sahaja contohnya, maka jika id yg lain dan layak dapat komisyen, kompani pasti tak dapat masukkan komisyen tersebut kepada anda.

- Check setiap ID samada dah masukkan maklumat bank atau tidak, kalau tak masuk, tolong masukkan satu persatu.

✅ Klik di Subscriber Care - My Profile

biztonewow.com
✅ Klik di 'arrow kecil' untuk check id id yang anda ada.

biztonewow.com
✅ Scrol ke bawah hingga jumpa Bank Account Information.
Jika ruangan ini MASIH KOSONG, anda perlu isikan dengan maklumat bank akaun anda dan klik UPDATE.

biztonewow.com
✅ Anda juga perlu isikan bahagian ini:

Beneficiary Information.
Jika anda meninggal dunia, komisyen bulanan anda akan diwariskan pada penama ini.

Khairat Information.
Jika anda meninggal dunia, waris terdekat anda akan menerima sumbangan sehingga RM2,000.
(Tertakluk terma dan syarat)


biztonewow.com
✅ Lihat ID yg lain dan update seperti tadi.

biztonewow.com
Soalan: Bolehkah saya menggunakan akaun bank orang lain untuk menerima komisyen? Sebab saya tiada bank akaun.

Jawapan: Boleh. Anda perlu update didalam member area, dibahagian bank information, pilih 3rd party akaun. Cara2 untuk update 3rd party akaun, anda boleh ikuti langkah dibawah ini.

Cara update 3rd party akaun.

- Sekiranya anda ingin menggunakan bank akaun orang lain untuk menerima komisyen.

1. Login ke dalam member area. KLIK DISINI.
www.tonewow.net/temms/twmain

- Gunakan IC/Passport/password yg sama dgn mywow.

2. Klik di Subscriber Care -> My Profile
biztonewow.com
3. Pilih ID yg kita ingin gunakan 3rd party akaun.
biztonewow.com
4. Pergi ke Bank Information dan klik UPDATE.
biztonewow.com
5. Klik di Request OTP (One Time Pssword).
Anda akan menerima OTP melalui SMS ke dalam simkad yg berkaitan dgn no. id tersebut. biztonewow.com
6. Masukkan OTP dan klik Submit.
biztonewow.com
7. Pilih semula no. id yg sesuai.

8. Klik di kotak kecil Third party account

9. Baru isikan maklumat bank orang yg kita mahu masukkan komisyen kepadanya.

10. Klik di gambar pen kecil yg tertulis Third Party IC/Passport - Ambil gambar ic orang yg kita mahu masukkan komisyen kepadanya. Bukan IC kita biztonewow.com
11. Selebihnya klik Continue dan OK.

12. Klik di kotak kecil ini.
biztonewow.com
13. Klik submit.

14. Akhir sekali klik button SAVE ini.
biztonewow.com
15. Dibahagian Last Submission Status sepatutnya akan di tulis PENDING.

- Selepas beberapa hari, sepatutnya ia tertulis UPDATED.

Selesai tugas anda memasukkan maklumat bank info utk 3rd pasty.

Syarat untuk jadi pengedar.
✅ Sekiranya anda sudah menggunakan simkad Tonewow-Excel (TWE) ini (didaftarkan atas nama anda), walaupun sekeping, secara automatik anda layak menjadi pengedar atau dealer.

✅ Bila2 masa anda sudah boleh mempromosikan kepada orang lain.

✅ Sekiranya anda mendapat pelanggan baru, maka, jika mereka topup, anda layak mendapat komisyen.

Syarat layak dapat komisyen.
✅ Syarat utk melayakkan anda mendapat komisyen (sekiranya anda sudah ada pelanggan), anda sendiri perlu topup simkad yg anda gunakan sebanyak minima RM30 pada bulan setiap bulan.

✅ Jika komisyen anda naik, anda berpeluang untuk dinaikkan pangkat didalam tonewow ini, bila pangkat anda naik, % percen komisyen anda naik, dan syarat minima topup utk melayakkan anda dapat komisyen juga akan naik. (Akan diterangkan kemudian).


Jika anda menjual simkad ini kepada seorang pelanggan, anda akan memperolehi beberapa jenis keuntungan:

1. Keuntungan Runcit:
Untung runcit sebanyak RM5. (Beli RM20, jual RM25)

2. Keuntungan Penajaan (Fast Track):
Kompani memberi insentif diantara RM4-RM8 atas seorang pelanggan.

3. Komisyen Topup:
Setiap kali pelanggan anda tadi topup sahaja simkad mereka walau dimana sekali pun, anda akan mendapat 5%-10% komisyen daripada jumlah topup mereka.

4. Bonus Rangkaian:
Sekiranya pelanggan anda tadi juga berminat menjadi pengedar simkad tonewow, anda juga akan mendapat komisyen sekurang-kurangnya 3% dari jumlah keseluruhan topup pelanggan mereka.

5. Kemasukkan komisyen:
Keuntungan ini akan dikumpulkan setiap bulan dan akan dimasukkan kedalam bank akaun anda pada bulan hadapannya.

6. Kenaikkan Pangkat:
✅ Kalau komisyen anda mencecah RM200, pangkat anda naik ke Junior Center. Komisyen +1% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM60.

✅ Kalau komisyen anda mencecah RM500, pangkat anda naik ke Service Center. Komisyen +2.5% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM80.

✅ Kalau komisyen anda mencecah RM3,000, pangkat anda naik ke Branch. Komisyen +5% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM100.

✅ Kalau Branch menjalankan tugas dengan baik (menepati syarat2 oleh HQ), pangkat anda akan dinaikkan ke Business Partner. Akan bonus tambahan dari HQ. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM150.

Tip utk komisyen tinggi.

✅ Taja pengguna di Level-1
✅ Berikan website www.biztonewow.com/dealer.php
✅ Tinggalkan mereka,
✅ Taja pengguna seterusnya di Level-1,
✅ Berikan website www.biztonewow.com/dealer.php
✅ Tinggalkan mereka,
..ulang seperti diatas...

Tip utk dapat komisyen 3x ganda


Auto-Topup Bulanan.

✅ Tonewow ada menyediakan kemudahan auto-topup bulanan.

✅ Supaya anda tidak pening2 kepala nak kena topup setiap bulan.

✅ Auto-topup ini hanya akan BERFUNGSI sekiranya komisyen anda sudah melebihi RM30 pada bulan sebelumnya.

✅ Jadi walaupun mungkin anda baru lagi dan belum ada komisyen, setting ini anda boleh buat awal2 lagi.

✅ Jadi bila anda dah mula ada komisyen, anda tak perlu nak setting2 lagi dah.

✅ Setting auto-topup hanya boleh dilakukan didalam Member Area sahaja. Anda boleh ikuti langkah2 dibawah ini.

Cara2 nak buat setting auto-topup.

- Login kedalam member area anda KLIK DISINI.

biztonewow.com
1. Klik di Subsriber.
2. Klik di Monthly Auto Topup.
3. Di Account Information, pilih id.
4. Pilih minggu yang sesuai. Kalau saya suka pilih minggu pertama sahaja. Week-1.

5. Pilih nilai topup yg anda kehendaki.
6. Akhir sekali SAVE kan sahaja.

- Ulang langkah ini untuk id dan nombor2 tonewow yang lain jika anda ada lebih daripada satu nombor phone.

- Tonewow-Excel (TWE) mempunyai beberapa jenis simkad.
- Cara mengenali jenis2 simkad dalam Tonewow.

Terdapat 2 jenis simkad Tonewow.

Pertama - Tonewow-Excel (TWE)
Kedua - Tonewow-Plus (TWP)

- Anda sekarang sedang menjalankan bisnes Tonewow-Excel (TWE)

- Cara untuk mengenali simkad TWE, dibelakang simkad tu ada tertulis perkataan Tone Excel.

biztonewow.com

Simkad TWE ada 2 jenis.

✅ Pertama - Bernombor. Dikenali sebagai PACK.
- Didepan simkad sudah ada nombor telefon.

✅ Kedua - Kekal nombor lama. Dikenali sebagai MNP.
- Didepan simkad tiada nombor telefon.

biztonewow.com

Simkad TWE ada 3 jenis harga.

Pertama - Harga RM10. Dipanggil simkad LITE.
- Didalamnya kosong.
- Selepas didaftarkan, pelanggan perlu topup dikedai dan langgan pakej dahulu sebelum dapat digunakan.

Kedua - Harga RM25. Dipanggil simkad PUSH.
- Didalamnya sudah tersedia data internet sebanyak 1Gb dan masa memanggil 110 minit.

- Selepas didaftarkan, pelanggan boleh guna terus simkad tersebut walau pun belum topup dan langgan pakej lagi.

Ketiga - Harga RM100. Dipanggil simkad BIZ.
- Didalamnya sudah tersedia kredit sebanyak RM30.

- Selepas didaftarkan, pelanggan boleh gunakan kredit tersebut untuk terus langgan pakej samada TDS10 atau TDS30, selepas itu simkad sudah boleh digunakan.

- Dari bentuk fizikal luaran simkad, ketiga2 jenis simkad ini bentuknya sama, anda tidak boleh membezakannya. Perbezaannya hanya pada no sn sahaja.

Simkad MNP Special.

- Simkad ini gunanya untuk pengguna yg sudah menggunakan simkad Tonewow.

- Selepas menggunakan simkad Tonewow itu, dia ingin mengekalkan nombor lama yg lain kedalam simkad tonewow tersebut.

- Dia perlu menggunakan simkad MNP Special.

✅ Harga dibawah ini khas untuk pengedar simkad Tonewow-Excel (TWE) sahaja.

✅ Ia terbuka kepada semua agen, tak mengira dari group atau branch mana sekali pun.

✅ Tiada minima quantity, sekeping pun boleh.

✅ Tapi setiap satu shipment perlu ditambah dengan RM10 kos penghantaran.

1. Simkad TWE LITE PACK.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM8
Kriteria: Bernombor. Kosong didalamnya, perlu topup dahulu sebelum boleh digunakan.

2. Simkad TWE PUSH PACK.
Harga Jualan : RM25
Harga Pengedar : RM18
Kriteria: Bernombor. Didalamnya sudah ada 1 Gb data dan 110 minit masa memanggil. Validity selama 30 hari.

3. Simkad TWE BIZ PACK.
Harga Jualan : RM100
Harga Pengedar : RM90
Kriteria: Bernombor. Didalamnya sudah ada kredit RM30.

4. Simkad TWE LITE MNP.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM8
Kriteria: Untuk kekal nombor lama. Kosong didalamnya, perlu topup dahulu sebelum boleh digunakan.

5. Simkad TWE PUSH MNP.
Harga Jualan : RM25
Harga Pengedar : RM18
Kriteria: Bernombor. Untuk kekal nombor lama. Didalamnya sudah ada 1 Gb data dan 110 minit masa memanggil.

6. Simkad TWE MNP SPECIAL.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM10
Kriteria: Untuk pengguna yg sudah menggunakan simkad tonewow, dan dia ingin mengekalkan nombor lama menggantikan nombor tonewow tersebut.

7. Simkad TWE GANTI/REPLACEMENT.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM10
Kriteria: Untuk menggantikan simkad yang hilang dan masih aktif.

✅ Tambah: + RM10 kos penghantaran.
✅ Bank-in ke dalam akaun dibawah ini.

biztonewow.com MayBank 162526067564 (Mazelan Abas)

biztonewow.com CIMB 7017409547 (Mazelan Abas)

✅ Setelah anda bank-inkan jumlah yg betul, hantarkan maklumat dibawah ini ke no. WASAP DEC 011-5907-5555 KLIK DI SINI.

1. Senarai jenis simkad dan Kuantiti
2. Nama penuh
3. Alamat penuh penghantaran.
4. No. Tel penerima.
5. Gambar resit bank-in.

➲ Selepas penghantaran DEC akan menghantar no. tracking kepada penerima.

➲ Sekiranya anda ingin membuat apa2 pertanyaan sila hubungi semula DEC 011-5907-5555.

Peringatan:
- Simkad yang dibeli tidak boleh dipulangkan semula.

- Simkad ini akan dihantar kepada anda menggunakan pos ekpress J&T.

- Simkad bernombor (PACK) yang diberikan adalah secara rawak. Anda tidak boleh pilih nombor.

- Jika anda nak pilih nombor, anda boleh kebahagian seterusnya, tapi harga simkad lain sedikit berbanding disini.

✅ Jika anda ingin memilih nombor yg anda minat, disini saya sediakan senarai nombor yang ada.

✅ Harga dibawah ini khas untuk pengedar simkad Tonewow-Excel (TWE) sahaja.

✅ Ia terbuka kepada semua agen, tak mengira dari group atau branch mana sekali pun.

✅ Tiada minima quantity, sekeping pun boleh.

✅ Tapi setiap satu shipment perlu ditambah dengan RM10 kos penghantaran.

✅ Bank-in ke dalam akaun dibawah ini.

biztonewow.com MayBank 162526067564 (Mazelan Abas)

biztonewow.com CIMB 7017409547 (Mazelan Abas)

✅ Setelah anda bank-inkan jumlah yg betul, hantarkan maklumat dibawah ini ke no. WASAP 011-5907-5555 KLIK DI SINI.

✅ Nombor disini berdasarkan siapa dulu dia dapat.
✅ Senarai Nombor Simkad TWE-PUSH-PACK.

Sekeping RM20.

011 7075 5405
011 7075 5406
011 7075 5420
011 7075 5480
011 7075 6022
011 7075 6044

011 7075 6090
011 7075 6110
011 7075 6114

011 7075 6115
011 7075 6117
011 7075 6118
011 7075 6120
011 7075 6121
011 7075 6122
011 7075 6130
011 7075 6131
011 7075 6133

011 7075 6140
011 7075 6141
011 7075 6144
011 7075 6151
011 7075 6155
011 7075 6160
011 7075 6162
011 7075 6171
011 7075 6175

011 7075 6181
011 7075 6188
011 7075 6190
011 7075 6191
011 7075 6206
011 7075 6210
011 7075 6211
011 7075 6212

Senarai Nombor Cantik untuk simkad TWE-LITE-PACK.
Harga: RM10 sekeping.

011 7037 1127
011 7037 1128
011 7037 1136
011 7037 1138

011 7037 1148
011 7037 1152
011 7037 1153
011 7037 1156
011 7037 1157

011 7037 1162
011 7037 1164
011 7037 1165
011 7037 1167
011 7037 1168

011 7037 1176
011 7037 1184

011 7037 1238
011 7037 1266

011 7037 3348
011 7037 3351
011 7037 3358
011 7037 3361
011 7037 3362

011 7037 3381
011 7037 3386
011 7037 3392

011 7037 3441
011 7037 3446
011 7037 3449

✅ Mendaftarkan dan mengaktifkan simkad untuk pelanggan baru, ada 2 cara. Anda boleh pilih mana2 cara yang ada selesa.

✅ Cara pertama, adalah dengan menggunakan perkhidmatan Data Entry - DEC.

✅ DEC adalah Data Entry Center. DEC mempunyai beberapa orang staff yang sedia berkhidmad untuk mengaktifkan simkad anda.

✅ DEC bekerja setiap hari dari pukul 8 pagi hingga ke pukul 12 tengah malam.

✅ Mereka bekerja 7 hari seminggu dan 365 setahun.

✅ Cara kedua, adalah anda sendiri yang mengaktifkannya. (Anda akan diajar dibahagian terusnya.)

✅ Untuk aktifkan simkad pelanggan baru juga ada dua pilihan.
1. Pertama pelanggan yg ingin menggunakan nombor baru.
2. Kedua pelanggan yg ingin kekalkan nombor lama.

✅ Save/simpan dahulu nombor telefon Data Entry Center (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

✅ Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

Maklumat yang wajib dihantar:
1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP ANDA/PENAJA. (TWE-XXXXXXXX)

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE XXXXXXX dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

✅ Kesalahan no. IDP TIDAK DAPAT DIBETULKAN.

✅ Jadi pastikan sebelum anda hantar wasap pendaftaran ke DEC, pastikan, pastikan, pastikan no. IDP yg diletakkan adalah betul.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pengguna baru anda ini mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, mereka digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada mereka.

Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal mereka kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkan sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Jika apa2 berlaku pada pengguna dan memenuhi terma dan syarat, sumbangan khairat akan disalurkan kepada pewaris. Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan.

✅ Setelah simkad berjaya digunakan, anda suruh pelanggan masukkan simkad kedalam telefon mereka.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


✅ Proses kekal nombor lama KNL atau dalam bahasa english dipanggil MNP. Ini merupakan satu proses yang amat penting untuk setiap pengedar belajar dan tahu cara utk melakukannya.

✅ Kebanyakkan pengguna baru mahu mengekalkan nombor lama mereka sebagai syarat untuk menggunakan simkad Tonewow ini.

✅ Jadi anda, sebagai pengedar perlu tahu bagaimana untuk memohon mengekalkan nombor lama menggunakan DEC.

✅ Simkad yg perlu digunakan adalah Simkad MNP.

Terdapat 2 syarat penting untuk proses MNP ini.

1. Dulu masa dia mendaftarkan Nombor lama, mestilah menggunakan ic dia sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika pelanggan anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lamanya kedalam simkad tonewow ini.

1. Kekal nombor lama menggunakan DEC.

✅ Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad pelanggan anda.

3. No.IDP Pengedar-TWE-XXXXXXXX

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco pelanggan anda.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pelanggan anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepadanya.

Tetapi jika dia keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal dia kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika pelanggan anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika pelanggan anda keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika permohonan kekal nombor lama berjaya dihantar ke telco lama.

✅ Dalam beberapa jam lagi, pelanggan anda akan menerima satu SMS daripada telco lamanya melalui nombor lama tersebut. BUKAN ke simkad Tonewow. Simkad Tonewow belum boleh digunakan lagi.

✅ Pelanggan anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Contoh2 SMS dari telco2 tertentu:

Jika anda pengguna Maxis anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm yr request to leave Maxis, reply YES or N before 2019-04-25:23:44"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Maxis, sila jawab YES atau N sebelum 2019-04-25: Jam 11.44 malam"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Jika anda pengguna Celcom anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Hello, apa khabar? Please confirm your request switch to another network. Reply YES or NO before 16/02/2017 23:37:50 Thank you. Sincerely Celcom"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Hello, apa khabar? Tolong sahkan permohonan anda untuk bertukar kepada rangkaian yang lain. Jawan YES atau NO sebelum 16/02/2017 11:37 malam. Terima Kasih. Ikhlas dari Celcom "

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Xox

Jika anda pengguna XOX/OneXOX anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Your request to leave XOX Mobie received, reply YES to proceed/ NO to cancel. Request will be cancelled if no reply by 16:08:09 09/05/2019."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Permohonan anda untuk meninggalkan XOX Mobile telah diterima, sila balas YES untuk meneruskan/ NO untul membatalkan. Permohonan ini akan dibatalkan sekiranya tiada balasan sehingga 4:08 petang 09/05/2019."

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna TuneTalk anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm your request to leave Tune Talk, reply Y or N before Tue Aug 04 02:29:59 MYT 2015 and send it to 2233"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Tune Talk, balas Y atau N sebelum Selasa Ogos 2;29 pagi MYT(Masa di Malaysia) 2015 dan hantarkan ke 2233"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan Y sahaja dan hantarkan ke 2233
Jika anda pengguna U-Mobile anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Please confirm your request to leave U Mobile. Reply YES or N before 07/04/2016 09:28"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan U Mobile. Balas YES atau N sebelum 07/04/2016 9:28 pagi"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna RedOne anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"RM0 redONE: Please confirm your request to leave redONE, reply MNP Yes or MNP No before 2019/06/03 15:23:03 and send it to 23388."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"RM0 redONE: Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan redONE, balas MNP Yes atau MNP No sebelum 2019/06/03 15:23:03 dan hantarkan jawapan itu ke 23388"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan MNP Yes sahaja dan hantarkan ke 23388
Jika anda pengguna telefon dari telco selain daripada yang saya tunjukkan diatas, anda perlu baca betul2 SMS pengesahan yang dihantar oleh telco lama anda, dan JAWAB DENGAN TEPAT mengikut arahan yang diberikan dalam tempoh waktu yang mereka tetapkan.


✅ Selepas menjawap SMS itu, pelanggan anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi.

✅ Jika nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi, bermakna PERMOHONAN KEKAL NOMBOR LAMA telah COMPLETE dan BERJAYA.

✅ Barulah dia masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone dan sepatutnya simkad Tonewow ini sudah pun memiliki nombor lama.

✅ Selagi simkad lama masih boleh digunakan, jangan masukkan simkad tonewow lagi, kerana kemungkinan permohonan tidak berjaya atau pun ditolak.

✅ Jika pelanggan anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, sila hantar semula permohonan kekal nombor lama ini ke DEC.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, dia boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


✅ Jika anda tidak mahu mendaftarkan simkad pelanggan baru anda menggunakan perkhidmatan DEC, anda boleh daftarkan SENDIRI simkad tersebut.

✅ Anda perlu menggunakan aplikasi MyWOW.

✅ Sekiranya anda belum install Mywow lagi sila rujuk di Panduan Guna Simkad.


✅ Lihat video dibawah ini terlebih dahulu.


Cara daftarkan Simkad Bernombor.

Contoh simkad bernombor.

biztonewow.com
- Pastikan didepan simkad ada no. phone.
- Pastikan di belakang simkad ada tertulis perkataan Tone Excel.

biztonewow.com - Login ke dalam Mywow App anda.

biztonewow.com - Klik di Registration.

biztonewow.com - Untuk yg kali pertama melakukan pendaftaran ini, lihat video yg diberikan terlebih dahulu.

biztonewow.com - Klik Register

biztonewow.com
- Klik di Camera - Untuk ambil gambar IC pelanggan anda jika dia berada dihadapan anda.
- Klik di Gallery - Jika gambar iC sudah berada didalam handphone anda.

- Cara mengambil gambar:
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com - Adjust kedua2 bucu graf sehingga bucu gambar IC.

biztonewow.com - Selepas itu, klik di tanda Right.

biztonewow.com - klik di Send OCR

biztonewow.com
- Pastikan No. IC dan nama adalah betul.

- Nama kalau salah boleh dibetulkan, tetapi kalau IC yg salah kena ambil semula gambar ic tersebut.

- Isikan semua bahagian yang bertanda *. Wajib diisi.

- Jika pelanggan anda tiada email, isikan sahaja dengan NA@gmail.com

- Bila selesai semua, klik NEXT.

biztonewow.com
- Isikan maklumat berikut mengikut nombor diatas:

No.1 SIM Prefix* adalah 9 nombor terawal dari Nombor siri yg penuh. Anda perlu pilih dengan klik arrow kecil disebelah kanan.

No.2 SIM Serial Number* adalah 11 nombor terakhir dari Nombor siri yg penuh.

Maklumat ini ada dibelakang simkad.

Contoh simkad:
tonewow
No.3 Selepas itu klik di Verify SIM Serial, sehingga ia keluar jenis samada LITE/PUSH/BIZ Pack yg berwarna hijau.

No.4 Sim PUK boleh diperolehi dibelakang simkad.
tonewow
No.5 Isikan id penaja (introducer) diruangan TWE ini.

No.6 klik di Check. Pastikan keluar nama penaja dengan betul. Jika tidak keluar bermakna no. id yg dimasukkan adalah salah. Sahkan semula no.id penaja. Jangan silap.

No.7 Selepas itu klik NEXT.

tonewow
Isikan maklumat Bank Account Information.
- Bahagian ini untuk memudahkan syarikat untuk memasukkan komisyen jika ada.

- Pastikan bank account ini menggunakan namanya sendiri.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Sekiranya pelanggan ingin menggunakan bank akaun orang lain, tinggalkan kosong dahulu dan minta pelanggan anda memasukkan sendiri maklumat 3rd party account kemudian di dalam Member Area.

Isikan maklumat Beneficiary Account.
- Bahagian ini untuk menentukan pewaris yang akan menerima komisyen seterusnya sekiranya apa2 berlaku kepada pelanggan anda.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Selepas itu klik NEXT

tonewow
Isikan maklumat Khairat Information.
- Isikan maklumat orang terdekat sahaja yg dibenarkan seperti suami/isteri, ibu/bapa, adik beradik atau anak2.

- Bahagian ini untuk menentukan penerima wang khairat kematian (sekiranya memenuhi terma dan syarat) sekiranya pelanggan anda meninggal dunia.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Selepas itu klik NEXT

tonewow - Pastikan semua maklumat yg anda masukkan adalah betul.
- Jika ada yg ingin diperbaiki sila klik BACK.

tonewow - Tolak kesemua button ke kanan.
- Klik REGISTER

tonewow - Pendaftaran sudah berjaya dilakukan.
- Jangan lupa beritahu pelanggan anda no. ID baru mereka.

✅ Bila sudah selesai (Registration Successful), galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/pengedar

PERINGATAN
1. JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.

2. Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.


✅ Proses kekal nombor lama KNL atau dalam bahasa english dipanggil MNP. Ini merupakan satu proses yang amat penting untuk setiap pengedar belajar dan tahu cara utk melakukannya.

✅ Kebanyakkan pengguna baru mahu mengekalkan nombor lama mereka sebagai syarat untuk menggunakan simkad Tonewow ini.

✅ Jadi anda, sebagai pengedar perlu tahu bagaimana untuk memohon mengekalkan nombor lama menggunakan DEC.

✅ Simkad yg perlu digunakan adalah Simkad MNP.

Terdapat 2 syarat penting untuk proses MNP ini.

1. Dulu masa dia mendaftarkan Nombor lama, mestilah menggunakan ic dia sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika pelanggan anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lamanya kedalam simkad tonewow ini.

Cara daftarkan Simkad MNP.

✅ Lihat video dibawah ini terlebih dahulu.


Contoh simkad MNP.

biztonewow.com
- Pastikan didepan simkad TIADA no. phone.
- Pastikan di belakang simkad ada tertulis perkataan Tone Excel.

biztonewow.com - Login ke dalam Mywow App anda.

biztonewow.com - Klik di Registration.

biztonewow.com - Untuk yg kali pertama melakukan pendaftaran ini, lihat video yg diberikan terlebih dahulu.

biztonewow.com - Klik Register

biztonewow.com
- Klik di Camera - Untuk ambil gambar IC pelanggan anda jika dia berada dihadapan anda.
- Klik di Gallery - Jika gambar iC sudah berada didalam handphone anda.

- Cara mengambil gambar:
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com - Adjust kedua2 bucu graf sehingga bucu gambar IC.

biztonewow.com - Selepas itu, klik di tanda Right.

biztonewow.com - klik di Send OCR

biztonewow.com
- Pastikan No. IC dan nama adalah betul.

- Nama kalau salah boleh dibetulkan, tetapi kalau IC yg salah kena ambil semula gambar ic tersebut.

- Isikan semua bahagian yang bertanda *. Wajib diisi.

- Jika pelanggan anda tiada email, isikan sahaja dengan NA@gmail.com

- Bila selesai semua, klik NEXT.

biztonewow.com
- Isikan maklumat berikut mengikut nombor diatas:

No.1 SIM Prefix* adalah 9 nombor terawal dari Nombor siri yg penuh. Anda perlu pilih dengan klik arrow kecil disebelah kanan.

No.2 SIM Serial Number* adalah 11 nombor terakhir dari Nombor siri yg penuh.

Maklumat ini ada dibelakang simkad.

Contoh simkad:
tonewow
No.3 Selepas itu klik di Verify SIM Serial, sehingga ia keluar jenis samada LITE/PUSH/BIZ Pack (MNP) yg berwarna hijau.

No.4 Sim PUK boleh diperolehi dibelakang simkad.
tonewow
No.5 Gerakkan butang MNP Port-In Only ini ke kanan.

No.6 Mobile Number - Masukkan no telefon yg ingin dikekalkan.

No.7 Current Service Provider - Pilih telco nombor tersebut dengan klik Arrow disebelah kanan.

No.8 Isikan id penaja (introducer) diruangan TWE ini.

No.9 Klik di Check. Pastikan keluar nama penaja dengan betul. Jika tidak keluar bermakna no. id yg dimasukkan adalah salah. Sahkan semula no.id penaja. Jangan silap.

No.10 Selepas itu klik NEXT.

tonewow
Isikan maklumat Bank Account Information.
- Bahagian ini untuk memudahkan syarikat untuk memasukkan komisyen jika ada.

- Pastikan bank account ini menggunakan namanya sendiri.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Sekiranya pelanggan ingin menggunakan bank akaun orang lain, tinggalkan kosong dahulu dan minta pelanggan anda memasukkan sendiri maklumat 3rd party account kemudian di dalam Member Area.

Isikan maklumat Beneficiary Account.
- Bahagian ini untuk menentukan pewaris yang akan menerima komisyen seterusnya sekiranya apa2 berlaku kepada pelanggan anda.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Selepas itu klik NEXT

tonewow
Isikan maklumat Khairat Information.
- Isikan maklumat orang terdekat sahaja yg dibenarkan seperti suami/isteri, ibu/bapa, adik beradik atau anak2.

- Bahagian ini untuk menentukan penerima wang khairat kematian (sekiranya memenuhi terma dan syarat) sekiranya pelanggan anda meninggal dunia.

- Walau bagaimana pun, sekiranya anda tidak sempat untuk isikan maklumat ini, pelanggan anda boleh memasukkan sendiri kemudian di dalam Member Area.

- Selepas itu klik NEXT

tonewow - Pastikan semua maklumat yg anda masukkan adalah betul.
- Jika ada yg ingin diperbaiki sila klik BACK.

tonewow - Tolak kesemua button ke kanan.
- Klik REGISTER

tonewow ✅ Permohonan untuk kekal nombor lama telah berjaya dihantar dari telco lama.

✅ Bila sampai ketahap ini barulah anda serahkan simkad tersebut pelanggan anda.

✅ Dalam beberapa jam lagi, pelanggan anda akan menerima satu SMS daripada telco lamanya melalui nombor lama tersebut. BUKAN ke simkad Tonewow. Simkad Tonewow belum boleh digunakan lagi.

✅ Pelanggan anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Contoh2 SMS dari telco2 tertentu:

Jika anda pengguna Maxis anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm yr request to leave Maxis, reply YES or N before 2019-04-25:23:44"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Maxis, sila jawab YES atau N sebelum 2019-04-25: Jam 11.44 malam"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Jika anda pengguna Celcom anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Hello, apa khabar? Please confirm your request switch to another network. Reply YES or NO before 16/02/2017 23:37:50 Thank you. Sincerely Celcom"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Hello, apa khabar? Tolong sahkan permohonan anda untuk bertukar kepada rangkaian yang lain. Jawan YES atau NO sebelum 16/02/2017 11:37 malam. Terima Kasih. Ikhlas dari Celcom "

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Xox

Jika anda pengguna XOX/OneXOX anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Your request to leave XOX Mobie received, reply YES to proceed/ NO to cancel. Request will be cancelled if no reply by 16:08:09 09/05/2019."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Permohonan anda untuk meninggalkan XOX Mobile telah diterima, sila balas YES untuk meneruskan/ NO untul membatalkan. Permohonan ini akan dibatalkan sekiranya tiada balasan sehingga 4:08 petang 09/05/2019."

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna TuneTalk anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm your request to leave Tune Talk, reply Y or N before Tue Aug 04 02:29:59 MYT 2015 and send it to 2233"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Tune Talk, balas Y atau N sebelum Selasa Ogos 2;29 pagi MYT(Masa di Malaysia) 2015 dan hantarkan ke 2233"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan Y sahaja dan hantarkan ke 2233
Jika anda pengguna U-Mobile anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Please confirm your request to leave U Mobile. Reply YES or N before 07/04/2016 09:28"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan U Mobile. Balas YES atau N sebelum 07/04/2016 9:28 pagi"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna RedOne anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"RM0 redONE: Please confirm your request to leave redONE, reply MNP Yes or MNP No before 2019/06/03 15:23:03 and send it to 23388."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"RM0 redONE: Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan redONE, balas MNP Yes atau MNP No sebelum 2019/06/03 15:23:03 dan hantarkan jawapan itu ke 23388"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan MNP Yes sahaja dan hantarkan ke 23388
Jika anda pengguna telefon dari telco selain daripada yang saya tunjukkan diatas, anda perlu baca betul2 SMS pengesahan yang dihantar oleh telco lama anda, dan JAWAB DENGAN TEPAT mengikut arahan yang diberikan dalam tempoh waktu yang mereka tetapkan.


✅ Selepas menjawap SMS itu, pelanggan anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi.

✅ Jika nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi, bermakna PERMOHONAN KEKAL NOMBOR LAMA telah COMPLETE dan BERJAYA.

✅ Barulah dia masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone dan sepatutnya simkad Tonewow ini sudah pun memiliki nombor lama.

✅ Selagi simkad lama masih boleh digunakan, jangan masukkan simkad tonewow lagi, kerana kemungkinan permohonan tidak berjaya atau pun ditolak.

✅ Jika pelanggan anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, anda perlu melakukan proses permohonan semula daripada awal.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, dia boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


- Terdapat 2 group support yang perlu anda sertai.

- Group support ini dibuat dalam Telegram, bukan dalam wasap.

- Jadi jika anda belum ada Telegram, sila install terlebih dahulu di play store.

Group Pertama: Sekolah Tonewow

biztonewow.com
- Dalam group ini anda hanya akan menerima maklumat dan pelajaran sahaja daripada admin: Mazelan Abas.

- Anda hanya boleh baca maklumat tersebut.

- Tak boleh nak reply, tak boleh nak komen apa2.

- KLIK DISINI untuk memasuki sekolah tersebut.

Group Kedua: Kelas Tonewow-Excel

biztonewow.com
- Dalam group ini anda boleh bertanya apa jua soalan yg berkaitan dengan simkad Tonewow-Excel.

- Anda juga boleh tolong jawabkan soalan2 sekiranya anda tahu jawapannya.

- Anda juga boleh minta tolong rakan2 disini yg berkaitan dengan simkad Tonewow-Excel.

- KLIK DISINI untuk memasuki kelas tersebut.

Buku Teks

biztonewow.com - Website yang sedang anda baca ini adalah buku teks mengenai tonewow-excel.

- Link untuk buku teks ini adalah www.biztonewow.com/bukuteks

- Cara paling mudah untuk meningkatkan komisyen anda pada tahap yang laju adalah dengan mengembangkan keseluruh rangkaian anda untuk bergerak dan menjalankan bisnes ini.

- Apabila mereka semakin berjaya, anda sendiri akan tumpang tempias kejayaan mereka.

- Tapi soalannya adakah anda tahu siapa downline anda, siapa dan apa nombor telefon mereka?

- Kalau anda tak tahu siapa rangkaian anda macamana anda nak hubungi mereka.

- Kedua, kalau rangkaian anda dah mula ramai, anda ada masa ke nak ajar, nak motivasi, nak bantu kesemua rangkaian anda sorang-sorang?

- Last2 anda sendiri give up, dan bagi alasan, rangkaian tidur la, rangkaian tak mahu bergerak sendiri la, akhir mereka pun expired.

- Kerana kita sendiri tak mampu nak jaga mereka, cara terbaik biarkan sahaja mereka dan kita berdoa semoga suatu hari nanti mereka akan bergerak sendiri. Itulah cara yang paling salah sekali.

- Jadi mulakan dengan mengenali siapa rangkaian anda.

- Dibawah ini saya tunjukkan macamana anda nak dapatkan nama dan nombor contact rangkaian anda.

Cara pertama:

- Login ke dalam Mywow anda.

biztonewow.com - Klik di Genealogy.

biztonewow.com - Salin diatas kertas nama dan no telefon kesemua Level-1 anda.

- Klik diatas nama Level-1 anda.
- Akan keluar nama dan no.hp level-2 anda.
- Salin diatas kertas nama dan no telefon mereka.

- SAVE kan ke dalam handphone anda.

Cara Kedua:

- Login ke dalam member area. KLIK DISINI.
www.tonewow.net/temms/twmain

- Gunakan IC/Passport/password yg sama dgn mywow.

biztonewow.com 1. Pilih dahulu no. id yg sesuai sekiranya anda memiliki beberapa akaun.

2. Klik di Genealogy

biztonewow.com - Akan keluar senarai nama mereka.

biztonewow.com - Klik atas nama mereka, akan keluar maklumat dan no phone mereka.

- Salin diatas kertas nama dan no telefon mereka.

biztonewow.com - Jika anda klik di tanda campur +sign, akan keluar senarai nama di level-2 dan level2 seterusnya.

- Salin diatas kertas nama dan no telefon mereka.

- SAVE kan ke dalam handphone anda.
- Nah! Sekarang anda sudah simpan senarai no. phone rangkaian anda.

- Disini saya tunjukkan satu cara untuk merangsangkan rangkaian anda mula bergerak.


- Masukkan kesemua rangkain anda terutama level-1, ke dalam kedua-dua group support telegram.

- Kebiasaanya, kita hanya menaja pengguna sahaja.

- Tetapi jangan lupa dalam ramai2 pengguna itu mungkin ada yg suatu hari nanti berminat untuk menjadi pengedar.

- Kita sudah tentu tidak sempat untuk mengajar dan memberi motivasi kepada mereka.

- Inilah tempat untuk kita menimbulkan semangat mereka untuk menjadi pengedar.

- Jika mereka sudah berminat untuk menjadi pengedar, mereka juga ada tempat utk bertanyakan soalan.

- Group pertama yg perlu anda masukkan mereka adalah:

Group Telegram: Sekolah TONEWOW

biztonewow.com
Disini saya tunjukkan cara2 untuk masukkan rangkaian anda ke group telegram ini.

biztonewow.com - Klik di nama sekolah ini.

biztonewow.com - Klik di Add Member.

biztonewow.com - Masukkan nama rangkaian dibawah anda yang masih belum menyertai sekolah ini lagi.

- Anda boleh add seberapa ramai friends sekali pun.


- Group Kedua yg perlu anda masukkan mereka adalah:

Group Telegram: Kelas Tonewow-Excel (TWE)

biztonewow.com Disini saya tunjukkan cara2 untuk masukkan rangkaian anda ke group telegram ini.

biztonewow.com - Klik di nama kelas ini.

biztonewow.com - Klik di Add Member.

biztonewow.com - Masukkan nama rangkaian dibawah anda yang masih belum menyertai sekolah ini lagi.

- Anda boleh add seberapa ramai friends sekali pun.


✅ Jika ada rangkaian anda yang simkad mereka dah masuk pending expiry, bantu ingatkan mereka.

✅ Jika ada yg dah kuning, maknanya sudah PENDING EXPIRY, iaitu tunggu masa nak expired.

✅ Mungkin mereka ada hal2 penting, dan menyebabkan mereka terlupa nak topup.

✅ Sekaranglah peranan anda sebagai upline yang bertanggung jawab amat penting untuk bantu mengingatkan mereka.

✅ Hantarkan satu wasap utk mengingatkan mereka.

1. Cara-cara utk check status simkad mereka:
a. Login ke dalam MyWOW anda.
biztonewow.com
b. Klik di Genealogy anda. biztonewow.com
c. Klik di Pending Expiry. biztonewow.com
Dibawahnya akan keluar senarai rangkaian anda yg simkad mereka sudah hampir nak expired.

2. Contoh Follow-up dengan mereka melalui wasap.

Ini contoh cara kita bantu mengingatkan mereka jika terlupa topup.

biztonewow.com

PERINGATAN:
Web-replika hanya boleh dipohon dan dimiliki oleh pengedar/pengguna yang berdaftar dibawah rangkaian Branch GMA Telecommunication (Branch Mazelan Abas) sahaja. Ia diberikan secara PERCUMA.

Tetapi sekiranya anda bukan dibawah branch Mazelan Abas, anda masih boleh belajar apa2 sahaja yang ada didalam website ini, anda boleh copy apa2 sahaja untuk kegunaan anda, dan anda juga boleh membeli simkad mengikut harga special yg ditawarkan didalam website ini.


WEB-REPLIKA:
Web-replika adalah website yang dibuatkan oleh admin untuk anda yang membawa dan memaparkan beberapa maklumat anda, seperti nama, no. ID dan no. phone.

✅Web-replika ini terbahagi kepada beberapa jenis website.
Diantaranya:

1. Web-promosi.
Tujuannya untuk buat promosi bagi mendapatkan pelanggan yg baru.

2. Web-info.
Tujuannya untuk mengajar pelanggan baru atau bakal pelanggan anda.

3. Web-umum.
Tujuannya untuk mengajar seluruh pelanggan/pengedar tonewow.

WEB-PROMOSI:
✅ Web-promosi adalah satu website untuk anda mempromosikan simkad tonewow ini melalui online.

✅ Ia diberikan secara percuma kepada semua dibawah rangkaian GMA (Mazelan Abas) sahaja.

Periksa dahulu samada anda sudah memiliki WEB-REPLIKA:

✅ Sebelum anda memohon web-replika, anda check dahulu samada anda sudah memohon sebelum ini atau belum. Kalau anda dah ada website ini, anda sudah tidak perlu memohon lagi.

✅ Cara utk check samada anda sudah ada atau belum website ini, anda perlu taip link ini di internet:
www.biztonewow.com/xxxxxx
dimana xxxxx adalah no. ID TWE anda.

biztonewow.com

Kalau dia keluar nama anda, maknanya ada sudah memiliki web-replika ini.

biztonewow.com
Tetapi, kalau masih keluar nama Mazelan Abas, anda belum memiliki web-replika ini lagi. Maknanya, maka anda boleh memohon web-promosi ini sekarang.

Memohon web-replika:

✅ Cara utk memohon, anda hanya perlu isikan borang dengan klik button dibawah ini.

biztonewow.com

✅ Sekiranya anda ingin menukar maklumat didalam webpromosi anda seperti no. tel, nama, sila login kedalam member area web-promosi, Password sementara adalah 1234.
LOGIN KE MA web-promosi.


✅ Jika permohonan gagal, atau web-replika anda masih keluar nama Mazelan Abas, besar kemungkinan anda bukan dibawah rangkaian Branch GMA (Mazelan Abas).

✅ Sekiranya anda sudah berjaya memiliki web-replika yang memaparkan Nama dan Nombor Telefon anda, anda pertu tahu cara2 untuk menulis link webreplika anda.

Cara menulis link web-replika:

Dalam setiap link, pastikan anda menulis sambungannya dan no.id anda. Kecuali web-replika utama. Sambungannya adalah:
?ref=xxxxxxx
Dimana xxxxx adalah nombor id anda.

Senarai web-replika yang ada:

Senarai penuh cara menulis link web-replika anda.
www.biztonewow.com/index.php?ref=xxxxx
atau
www.biztonewow.com/xxxxx sahaja.
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxx
www.biztonewow.com/pro2.php?ref=xxxxx
www.biztonewow.com/use.php?ref=xxxxx
www.biztonewow.com/aktif.php?ref=xxxxx
www.biztonewow.com/beli.php?ref=xxxxx
www.biztonewow.com/dealer.php?ref=xxxxx

Web-umum
www.biztonewow.com/sembang
Join group telegram untuk bertanyakan soalan.

www.biztonewow.com/pengedar
Tempat belajar keseluruhan mengenai pengedar simkad Tonewow.

Ini contoh2 web-replika yang disediakan dan cara kegunaannya:

XXXXX anda perlu tukar kepada nombor id anda.

✅ Jika anda ingin promote untuk mengajak orang baru menggunakan simkad ini, gunakan website ini:
www.biztonewow.com/xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika anda ingin promote untuk mengajak orang baru menjadi pengedar simkad ini, gunakan website ini:
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

dan juga:
www.biztonewow.com/pro2.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada orang yang bertanya anda cara2 nak menggunakan simkad ini, anda boleh berikan website ini:
www.biztonewow.com/use.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada orang baru yang nak join, dia dah dapat simkad daripada anda tetapi tak tahu cara nak aktifkan simkad, anda berikan website ini:
www.biztonewow.com/aktif.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada orang baru yang nak join, tetapi nak tengok2 dahulu nombor2 cantik yang ada, berikan website ini pada mereka:
www.biztonewow.com/beli.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada mana2 pengedar dibawah rangkaian anda yang masih belum faham untuk menjalankan bisnes ini, berikan website ini pada mereka:
www.biztonewow.com/dealer.php
LIHAT CONTOH

Ramai pengedar menjual simkad Tonewow-Excel (TWE) secara offline. Ia bergantung kepada kelebihan dan kepakaran yang ada pada diri anda.

Yang paling penting, anda berjaya menjual simkad tersebut, dapat pelanggan baru.

Diantara teknik2 offline yg pernah saya lihat:

Berjumpa terus dengan kenalan.
Cara ini yg paling ramai orang buat. Jumpa direct je terus kawan2, adik beradik, mak bapak, suami isteri, anak2, saudara mara, terus ajak mereka guna simkad ini.

Sebarkan flyers.
Ada yg buat flyers sendiri, ada yg beli flyers yg dah siap. Mereka sebarkan di kawasan perumahan, ada yg letak dekat cermin kereta2 yg parking. Ada yg masukkan dalam surat khabar. Masuk dalam post box. Ada yg bagi di shopping mall.

Buka booth.
Ada juga yg buka booth di pasar2 malam dan juga di depan2 bank pada waktu malam.

Buat Ceramah.
Ada yg buat style MLM, ada ceramah, ada meeting, ada BOP, ada group2 tertentu dan mereka bergerak secara berkumpulan.

Jika anda ingin membeli bunting atau booth, anda boleh hubungi wakil kami melalui wasap,

biztonewow.com
RM25/pc Postage RM10 utk SM RM15 utk SS
Hubungi Puan Zaidah www.wasap.my/601164671429/orderbunting

biztonewow.com
Booth RM250 PVC. Berat 7kg. Postage SM RM35 SS RM95
Hubungi Puan Zaidah www.wasap.my/601164671429/orderbooth

✅ Promosi secara online merupakan satu teknik untuk kita memasarkan simkad tonewow ini kepada orang lain.

✅ Flatform yang sering digunakan oleh peniaga2 online sekarang ini adalah facebook dan instagram.

✅ Cara ini tidak memerlukan flyers, tidak memerlukan booth, tidak memerlukan office.

✅ Walau bagaimana pun, sebelum memulakan promosi di facebook, anda perlu mempelajari asas2 yg perlu dilakukan diperingkat awal.

Asas Facebook Marketing.


1. Join facebook group.
Setiap hari join dalam 5 ke 10 fb group.



✅ Dibawah ini saya sediakan 50 group facebook yg perlu anda sertai.

✅ Klik link yang saya berikan dan "+ Join Group"

1- Terbaik e-Shop
KLIK DISINI

2- Terbaik e-Store
KLIK DISINI

3- Terbaik e-Shop (For Women)
KLIK DISINI

4- Terbaik e-Shop
KLIK DISINI

5- Terbaik e-Store

KLIK DISINI

6- Terbaik e-niaga
KLIK DISINI

7- Terbaik e-store

KLIK DISINI

8- Penduduk Sungai Petani..
KLIK DISINI

9- Penduduk Sungai Petani Kedah
KLIK DISINI

10- Penduduk Alor Setar / Jitra
KLIK DISINI

11- PENDUDUK PULAU PINANG & SEBERANG PERAI
KLIK DISINI

12- KHAS Penduduk Kulaijaya
KLIK DISINI

13- Penduduk Pulau Pinang
KLIK DISINI

14- Iklan Perniagaan Rakyat Malaysia
KLIK DISINI

15- IKLAN LAJU LAJU
KLIK DISINI

16- IKLAN SELURUH MALAYSIA
KLIK DISINI

17- Iklan TerBaik
KLIK DISINI

18- IKLAN PERCUMA 100%
KLIK DISINI

19- Iklan Bisnes SeDunia
KLIK DISINI

20- IKLAN NIAGA ANDA 1
KLIK DISINI

21- IKLAN NIAGA ANDA 2
KLIK DISINI

22- IKLAN NIAGA ANDA 3
KLIK DISINI

23- IKLAN NIAGA ANDA 4
KLIK DISINI

24- IKLAN NIAGA ANDA 5
KLIK DISINI

25- IKLAN LAJU LAJU
KLIK DISINI

26- IKLAN LAJU LAJU II
KLIK DISINI

27- IKLAN LAJU LAJU III
KLIK DISINI

28- IKLAN LAJU LAJU 4
KLIK DISINI

29- IKLAN LAJU LAJU 5
KLIK DISINI

30- IKLAN FREE MALAYSIA
KLIK DISINI

31- Iklan Percuma 1Malaysia
KLIK DISINI

32- Iklan Online Bisnes Terbaik
KLIK DISINI

33- Produk Malaysia Iklan FREE
KLIK DISINI

34- GENG BISNES CIKGU-CIKGI
KLIK DISINI

35- 47000 Sungai Buloh
KLIK DISINI

36- Geng Bisnes Cikgu Cikgu
KLIK DISINI

37- Baju Murah
KLIK DISINI

38- Iklan Gempak FB
KLIK DISINI

39- Pengiklanan FREE
KLIK DISINI

40- Cikgu Supermarket
KLIK DISINI

41- Tudung Murah
KLIK DISINI

42- Termurah e-Shop
KLIK DISINI

43- Murah Murah
KLIK DISINI

44- Malaysia Online Business
KLIK DISINI

45- SENARAI PERUNCIT & PEMBORONG
KLIK DISINI

46- GENG BISNES KAKITANGAN KERAJAAN
KLIK DISINI

47- 1MALAYSIA MALL ONLINE

KLIK DISINI

48- Geng bisnes online
KLIK DISINI

49- IKLAN FREE TANPA ADD ORANG
KLIK DISINI



2. Add friends baru.
Add friends seramai 20 orang SETIAP HARI yang aktif dari ahli2 groupfb tertentu, dan pastikan melalui facebook mereka yang mereka BELUM menyertai bisnes Tonewow lagi.


Selepas anda friends dengan mereka, anda digalakkan setting See First utk facebook mereka.

mazelan abas
Seterusnya, anda kena selalu LIKE dan COMMENT dalam posting mereka, barulah mereka akan melihat apa yang anda posting kemudian hari.

3. Clearkan friends request.
Seminggu sekali anda kena clearkan friends request tetapi sudah lama tidak menerima ajakan anda untuk menjadi friends anda. Kalau banyak sangat takut fb anda kena ban nanti.



4. Viralkan promosi anda.
✅ Cara share iklan anda ke group2 facebook.
✅ Anda perlu perbanyakkan komen setiap kali ada reaksi dalam iklan anda.



5. Kena tahu cara buat link wasap.
✅ Cara menulis link terus ke wasap didalam facebook untuk mendapatkan respond.

✅ Jika anda ingin membuat iklan dan mengharap orang memberi respond terus kedalam wasap anda, anda kena tahu cara menulis link wasap.

✅ Link wasap anda perlu ditulis seperti contoh dibawah ini:
www.wasap.my/60(Nombor Telefon anda)/"KOD"

Contoh iklan:
Pelajari teknik buat duit secara online hanya dari rumah sahaja.
Hubungi segara di www.wasap.my/600193157783/NakJoinTonewow


6. Buat Facebook Page.
✅ Jika anda ingin berniaga secara online, anda wajib kena buat satu facebook page.

Pertama sekali;
biztonewow.com
Lepas tu;
biztonewow.com
Lepas tu;
biztonewow.com Lepas itu, ikuti arahan yang diberikan.


biztonewow.com
7. Buat akaun Instagram.
✅ Jika anda ingin berniaga secara online, anda wajib kena buat satu akaun instagram.

✅ Pergi ke PlayStore dan install Instagram.

PERINGATAN:
✅ Kesemua perkara diatas yang saya suruh utk anda lakukan, ianya akan diperlukan semasa kita belajar secara mendalam tentang online marketing di bab yang akan datang.

Teknik Promosi PERCUMA Online.

✅ Contoh2 iklan yang anda boleh post ke dalam fb pribadi, fb group, fb page dan instagram anda.

✅ Tapi pastikan anda ubah terlebih dahulu xxxxx kepada nombor id TWE anda.

✅ Jika tidak, link promosi anda akan pergi kepada orang lain.



Contoh iklan 1.

Simkad Super Saver - SSS

✅ Hanya langgan pakej RM50, tahan sebulan, anda akan dapat 89Gb + call tanpa had kesemua rangkaian. 😊😊😊😊

✅ Boleh kekal nombor lama.
✅ Nak guna nombor baru pun boleh.

😡😡😡😡 Tak mau jimat ke? Jangan membazir, sayang duit bayar/topup mahal2 setiap bulan. Duit bukan senang nak cari oooi... Ni ada yang jimat ni haa...

www.biztonewow.com/xxxxxx
KLIK link diatas ini.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 2.

Boleh ke hidup macam orang lain dengan hanya menjadi penjual simkad tonewow ni?😏😏😏
https://www.youtube.com/watch?v=H7rU7PhdfRM

Mohon sekarang untuk menjadi penjual simkad Tonewow !
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxx
.
.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 3.

✅ Bisnes mengedarkan simkad telefon jenama Tonewow.

✅ Modal tak perlu besar, RM100-RM200 pun dah cukup.

✅ Resiko kerugian terlalu kecil.

✅ Produk sangat menarik kerana ada pakej yg sangat menarik.

✅ Langgan pakej RM50 sebulan, dapat 89 Gb.

✅ Dan dapat buat call kesemua rangkaian tanpa had.

✅ Keuntungan berdasarkan orang topup, banyak mereka topup tinggilah keuntungan anda.

✅ Anda tak perlu berhenti kerja untuk buat bisnes ini.

✅ Tak tahu nak promote kat orang lain?

✅ Anda diajar disekolah online cara2 buat promosi yang paling2 mudah. Tinggal buat aje.

✅ Malah anda akan diberikan web promosi percuma untuk buat promosi hanya dari rumah sahaja.

✅ Ayat utk buat promosi pun diberikan percuma.

✅ Gambar untuk promosi pun diberikan percuma.

✅ Apa yg perlu anda buat, hanya KLIK dan baca saje dulu website saya ini,
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxx
.
.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 4.

✅ Anda menghadapi masalah bayar bil atau topup yang tinggi setiap bulan?😬😬

✅ Simkad Tonewow beri anda penyelesaian dan penjimatan. 😳😳😳

👍👍👍 Jawapannya ada disini www.biztonewow.com/xxxxxxx

✅ Anda masih tercari-cari kerja sambilan untuk dapatkan duit extra supaya poket anda tidak lagi kosong di tengah bulan?💰💰

✅ Simkad Tonewow beri anda jalan penyelesaiannya.😳😳😳

👍👍👍 Jawapannya ada disini www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxxx
KLIK DAHULU LINK DIATAS.👆👆👆👆👆


______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Gambar utk anda gunakan.


Cara2 utk donwload gambar2 dalam handphone anda, tekan lama sedikit pada image tersebut, dan klik SAVE IMAGE.

biztonewow.com

Contoh2 image yg anda boleh download:
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com



Iklan PERCUMA di fb Market Place.


✅ Ramai yang tak tahu dan tak menggunakan tempat beriklan percuma di market place ini.

✅ Sedangkan ia sangat berkesan untuk anda beriklan.

✅ Lihat video ini telebih dahulu.


Sini saya mencadangkan iklan harian yang boleh anda gunakan setiap hari.


Iklan Hari Ahad.

Gambar yg dicadangkan.
biztonewow.com
Ayat promosi:
✅ Pernah rasa, bila tengah2 buat call, tengah2 sembang, line putus pasal habis kredit ???? 😣

✅ Pernah rasa, bila time nak buat satu call tersangat penting, tiba2 tak boleh, pasal habis kredit??? 😖😖

✅ Lepas ni, ANDA tak perlu nak susah hati lagi, pasai dah ada....... 😲😲😲

KLIK DISINI http://biztonewow.com/ahad.php?ref=XXXXXXXXX

(untuk hari2 lain, masih dalam pembikinan).
Teknik Promosi BERBAYAR Online.

✅ Saya menggunakan macam2 iklan berbayar melalui social media ini, diantaranya saya gunakan fb adv, fb boost, instagram adv, dan juga menumpang dan membayar charge dari instagram orang2 yg banyak follower mereka.

✅ Tetapi dalam banyak2 promosi berbayar yang saya gunakan, hanya instagram adv yang memberi kesan yang paling baik bagi saya. Malahan kosnya juga kita sendiri boleh set berapa banyak yg kita sanggup keluarkan untuk beriklan.

✅ Untuk menggunakan insta adv ini, rakan2 perlu ada:

1. Akaun instagram itu sendiri.
2. Dan satu akaun facebook page.
(Sebab instagram ini juga dimiliki oleh facebook inc.).

✅ Jadi jika rakan2 nak tengok bagaimana saya buat iklan berbayar melalui insta adv ini, rakan2 boleh lihat video ini terlebih dahulu.



Insentif-1 Pelancongan Utk Pengedar.

biztonewow.com
✅ Untuk menggalakkan pengedar mendapatkan komisyen yg tinggi utk diri anda sendiri, HQ telah memberikan satu pakej galakkan kepada anda.

✅ Kelayakkan: Pengedar yang berjaya mendaftarkan pengguna seramai 130 orang bermula daripada 1.1.2020 sehingga 31.12.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu berstatus aktif sehingga 31.12.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu melanggan mana2 pakej, dan nilai terkumpul pakej tersebut perlulah minima RM250 sehingga 31.12.2020

✅ Mana2 pengedar yg memenuhi syarat diatas akan menerima pakej pelancongan ke Australia:

Selama lebih kurang seminggu,
Tiket flight pergi/balik percuma,
Tempat tinggal di hotel mewah percuma,
Makan tghari/malam percuma,
Dibawa berjalan2 tempat menarik percuma
Diberikan duit poket utk berbelanja.

✅ Melancong ini besar kemungkinan pada bulan May 2021.

Insentif-2 Pelancongan Utk Pengedar.

biztonewow.com
✅ Kelayakkan: Pengedar yang berjaya mendaftarkan pengguna seramai 85 orang bermula daripada 1.1.2020 sehingga 31.9.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu berstatus aktif sehingga 31.9.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu melanggan mana2 pakej, dan nilai terkumpul pakej tersebut perlulah minima RM200 sehingga 31.9.2020

✅ Mana2 pengedar yg memenuhi syarat diatas akan menerima pakej pelancongan ke Phuket, Thailand:

Selama lebih kurang seminggu,
Tiket flight pergi/balik percuma,
Tempat tinggal di hotel mewah percuma,
Makan tghari/malam percuma,
Dibawa berjalan2 tempat menarik percuma
Diberikan duit poket utk berbelanja.

✅ Melancong ini besar kemungkinan pada bulan Jan 2021.

Testimoni Pengedar Simkad Tonewow-Excel (TWE).

Bisnes mengedarkan simkad ini telah bermula pada bulan april 2010 oleh syarikat Tone Group.

✅ Semenjak dari tarikh itu ToneGroup telah melahir beratus-ratus jutawan.

biztonewow.com
✅ Sehingga hari ini semua diantara mereka masih mendapat komisyen ribuan ringgit, malahan berpuluh-puluh ribu ringgit setiap bulan.

✅ Mereka ini semuanya rata-rata tidak bekerja lagi. Duduk diam2, setiap bulan dapat duit. Ini adalah hasil usaha penat lelah mereka menjual simkad ini siang dan malam pada 2 tahun pertama menjadi penjual simkad ini.


biztonewow.com
Perkongsian Pengalaman:
Nama Dealer: Syed Fadil


biztonewow.com
Nama beliau tuan Syed Fadhil, baru berumur 22 tahun, tinggal di Rawang, Selangor.

Semasa berumur belasan tahun, dia diuji dengan satu penyakit yang menyebabkan sebelah kakinya mengalami kesukaran untuk berjalan seperti orang lain.

Tetapi ia tidak menghalang beliau untuk memulakan bisnes menjadi pengedar simkad tonewow-excel. Beliau memilih platform social media sepenuhnya untuk mempromosi dan menjual simkad ini kepada orang lain. Kerana cara ini amat selesa, tidak perlu keluar rumah utk menjalankan bisnes ini.

biztonewow.com
Selang beberapa tahun, beliau masih tetap sebagai penjual simkad. Masih tidak bekerja 9pg/5ptg seperti orang lain. Masih tetap duduk rumah dengan penuh keselesaan.

Kerana apa?
Kerana sekarang ini komisyen beliau sebulan dah pun mencecah RM 12,000. Sebulan, bukan setahun. Dan tiap2 bulan pulak komisyen dia semakin menaik. RM 12,000 sebulan tu tuan2, bukan sikit tau. Kalah gaji ramai diantara kita yang masih bekerja, tak kira kerajaan atau swasta. Kalah keuntungan sebulan seorang peniaga, seorang kontraktor kelas biasa.

Semoga beliau terus maju dan komisyen terus meningkat sebagai penjual simkad Tonewow-Excel. biztonewow.com
Simkad lite harganya murah, hanya RM10 sahaja. Tetapi dalamnya kosong. Selepas didaftarkan, pengguna masih perlu pergi kedai utk topup simkad tersebut sebelum dapat menggunakannya.

Manakala simkad push, pengguna tak perlu topup dahulu dan simkad tersebut boleh terus digunakan. Mereka boleh cuba dahulu betul ke simkad ini baik dan jimat seperti yg diwar2kan.

Untuk pengedar pula, jika anda berjaya daftarkan seorang pelanggan menggunakan simkad lite, anda tiada bonus penajaan (Fast Track). Jika pelanggan tersebut topup sahaja simkad mereka, anda sebagai pengedar hanya dapat 10% dari nilai topup mereka. Maknanya, kalau pelanggan tu topup RM10, anda dapat bonus fast track RM1 sahaja.

Untuk pengedar, jika anda berjaya daftarkan seorang pelanggan menggunakan simkad push (RM20), anda terus dapat bonus fast track sebanyak RM4. Kalau pelanggan tu topup pulak minima RM30, anda dapat lagi sekali fast track sebanyak RM5. Total adalah RM9.
Ini peraturan yang dikeluarkan oleh kerajaan Malaysia, setiap pengguna telefon bukan warga negara Malaysia, setiap kali mereka topup telefon mereka, tak kira apa jenis telco sekali pun, kredit mereka akan ditolak sebanyak 6%.