Aktif/Daftar Simkad Tonewow-Excel


Web ini dibawakan oleh: Roshidan Rashid Wasap:0193157783

biztonewow.com
Pengaktifan Simkad TWE.

Terima kasih kerana membeli simkad Tonewow-Excel.
Nama saya Roshidan Rashid dan anda boleh SAVE kan no telefon saya 0193157783 dalam hp anda.

✅ Simkad Tonewow-Excel yang anda terima itu belum diaktifkan lagi, maksudnya belum boleh digunakan lagi. Anda perlu aktifkan sekeping simkad menggunakan IC/passport anda dibawah IDP saya terlebih dahulu supaya anda mendapat IDP anda sendiri.

IDP saya adalah IDP-TWE-604706.

✅ Anda kena putuskan, nak guna simkad yg mana satu untuk anda sendiri, samada anda nak kekal nombor lama (MNP) atau nak guna nombor baru.

✅ Nak kenal kedua2 simkad tersebut, lihat dibawah ini.

- Simkad tonewow bernombor dekat depan simkad tu dah siap ada nombor dia sekali.

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow bernombor.

- Simkad tonewow kekal nombor lama (dalam bahasa english singkatannya dipanggil MNP) - dekat depan simkad tu kosong sahaja, tiada nombor. Maknanya itu simkad tonewow-MNP

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow MNP.

✅ Jadi anda nak aktifkan simkad yang mana satu? Nak aktifkan simkad yg bernombor atau nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda sendiri?

✅ Jika anda nak aktifkan simkad yg bernombor, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD BERNOMBOR


a. Pertama sekali Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Kemudian hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-604706

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 604706 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam 15 minit, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan dan mereka juga akan berikan no. ID/lesen anda.

✅ Sekarang simkad Tonewow-Excel anda juga sudah boleh dimasukkan dalam hp dan sudah boleh digunakan.

✅ Sekiranya dalam tempoh 15 minit, DEC masih belum menghantar apa2 message kepada anda, anda boleh call terus mereka 011-5907-5555 untuk minta ia disegerakan.
✅ Jika anda nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda pula, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD - KEKAL NOMBOR LAMA (MNP)


✅ Simkad tonewow kekal nombor lama (dalam bahasa english singkatannya dipanggil MNP) - dekat depan simkad tu kosong sahaja, tiada nombor. Maknanya itu simkad tonewow-MNP

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow MNP.

Terdapat 2 syarat penting yg perlu anda patuhi sebelum memulakan proses MNP ini.
1. Dulu masa anda daftarkan Nombor lama anda, mestilah menggunakan ic anda sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lama kedalam simkad tonewow ini.

Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-604706

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 604706 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ DEC atau Digi akan menghantar satu sms pengesahan jika permohonan itu BERJAYA DIHANTAR ke telco lama. Keputusannya bergantung sepenuhnya daripada Telco lama anda, samada diluluskan atau pun gagal.

✅ Selepas 1 jam daripada waktu anda terima sms daripada DEC atau Digi, anda terus hantarkan satu SMS menggunakan NOMBOR LAMA anda berpandukan format di bawah ini.

tonewow

✅ Selepas menghantar SMS itu, anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi. Biasanya ia mengambil masa daripada 1-48 jam.

✅ Jika nombor lamanya, tiba2 tiada line lagi, dah expired, bermakna PERMOHONAN KEKAL NOMBOR LAMA telah COMPLETE dan BERJAYA.

✅ Barulah anda masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone dan sepatutnya simkad Tonewow ini sudah pun memiliki nombor lama.

✅ Selagi simkad lama masih boleh digunakan, JANGAN SESEKALI masukkan simkad tonewow lagi, kerana kemungkinan permohonan tidak berjaya atau pun ditolak.

✅ Jika selepas 48 jam, simkad lama anda masih boleh digunakan, ini bermakna permohonan itu GAGAL.

✅ Sila hubungi semula DEC untuk check punca kegagalan tersebut dan tindakkan selanjutnya.

✅ Apabila perpindahan nombor lama anda berjaya, sila install applikasi MyWOW di Play Store/App Store untuk mendapatkan nombor IDP anda sendiri.


Peringatan:
Setelah anda berjaya mengaktifkan simkad Tonewow anda, dibawah ini terdapat beberapa tips penting utk langkah seterusnya:

1. Anda digalakkan terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 50 jam Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


2. Cara2 menggunakan simkad Tonewow, anda klik dibawah ini:
✅ Cara-cara dan panduan untuk menggunakan simkad Tonewow-Excel.

a. Simkad Tonewow menggunakan topup Digi.

b. Topup Digi (RM5, RM10, RM30, RM50, RM100) boleh diperolehi dimana-mana kedai yg jual topup, seperti di 7Eleven, kedai2 runcit, speedMart, dimana ada jual topup disitu ada jual topup Digi termasuk online banking seperti Maybank2u, CIMBClick dll.

c. Pastikan anda minta topup Digi, JANGAN MINTA TOPUP TONEWOW. Tiada siapa yg jual topup Tonewow.

d. Apabila anda topup, semuanya akan dimasukkan kedalam KREDIT anda.

e. Dengan KREDIT inilah anda perlu gunakan untuk melanggan pakej2 dalam Tonewow-Excel.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
a. Apabila anda sudah topup, anda di nasihatkan untuk beli Pakej Langganan yg sesuai dengan kegunaan anda.

Jika tidak melanggan pakej tertentu, anda akan di charge mengikut Kadar Cas Biasa dan ia agak mahal.

biztonewow.com
b. Dengan melanggan pakej2 tertentu, dapat menjimatkan penggunaan kredit anda.

c. Pastikan KREDIT anda lebih daripada nilai pakej.

d. Kalau KREDIT anda kurang kena topup dahulu.

e. Kalau anda tak langgan mana2 pakej yg ditawarkan, anda akan di charge dengan kadar yg mahal utk panggilan dan internet. Kejap sahaja nanti kredit anda kena telan.

f. Cara melanggan pakej2 adalah:
✅ Dail *128#
✅ Pilih 1 TONE WOW Plan
✅ Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
✅ Pilih pakej yang ingin anda langgan.


Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
- HiSpeed-Kelajuan Tinggi: Data internet yg digunakan utk membuka website.

- Internet Sosial: WhatsApp, WeChat, Facebook, Messenger, Telegram, Youtube, Netflix, Instagram, Twitter.

- Internet Asas: Data internet yg digunakan utk membuka website. Data ini tidak selaju HiSpeed tapi masih boleh digunakan untuk melayari internet.

- FUP: Fair Usage Policy: Masa maksima untuk membuat panggilan/call.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Pakej RM10 - TDS10
✅ Tahan 10 hari.
✅ 1.5 Gb Data Internet.
- HiSpeed: 0.5Gb.
- Internet Asas: 1Gb.
✅ 25 minit call KESEMUA rangkaian.
✅ Hanya data HiSpeed sahaja yg boleh di Carry Forward jika tidak habis.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Pakej RM30 - TDS30.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 8 Gb Data Internet.
- HiSpeed: 5Gb.
- Internet Asas: 3Gb.
✅ 12.5 jam (750 minit) call KESEMUA rangkaian.
✅ Sekiranya masa 12.5 jam habis digunakan, ia akan tolak kredit.
✅ Hanya data HiSpeed sahaja yg boleh di Carry Forward jika tidak habis.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Pakej RM50 - TDS50.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 89 Gb Data Internet.
- Internet Social: 2Gb sehari (64Gb Total).
- HiSpeed: 10Gb.
- Internet Asas: 15Gb.
- Campurkan kesemuanya 64+10+15 menjadi 89 Gb.
✅ Call KESEMUA rangkaian selama 50 jam.(FUP)
✅ Sekiranya masa 50 jam habis digunakan, ia akan tolak kredit.
✅ Jika Internet Social 2Gb habis pada hari itu, ia akan menggunakan data dari HiSpeed.
✅ Jika data HiSpeed habis, ia akan menggunakan data dari Internet Asas.
✅ Hanya data HiSpeed sahaja yg boleh di Carry Forward jika tidak habis.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Pakej RM120 - TDS120.
✅ Tahan 32 hari.
✅ 156 Gb Data Internet.
- Internet Social: 3Gb sehari (96Gb Total).
- HiSpeed: 40Gb.
- Internet Asas: 20Gb.
- Campurkan kesemuanya 96+40+60 menjadi 156 Gb.
✅ Call KESEMUA rangkaian selama 100 jam. (FUP)
✅ Sekiranya masa 100 jam habis digunakan, ia akan tolak kredit.
✅ Jika Internet Social 3Gb habis pada hari itu, ia akan menggunakan data dari HiSpeed.
✅ Jika data HiSpeed habis, ia akan menggunakan data dari Internet Asas.
✅ Hanya data HiSpeed sahaja yg boleh di Carry Forward jika tidak habis.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
BOOSTER.
✅ Sekiranya data HiSpeed anda habis sebelum tamat tempoh pakej tersebut, anda boleh beli pakej tambahan untuk naikkan data HiSpeed sahaja.

✅ Ia dipanggil Booster plan.

biztonewow.com
biztonewow.com


Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
- Semua pakej diatas mempunyai sistem Auto-Renewal.

✅ Sekiranya sampai tarikh tamat tempoh, dan kredit didalam hp anda ada sebanyak atau lebih nilai pakej, langgan semula ini akan berlaku secara automatik.

✅ Cuma tugasan anda, pastikan kredit anda cukup dengan nilai pakej langganan, kalau tak cukup anda boleh topup dahulu dengan topup digi.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
✅ Sekiranya pada tarikh tamat tempoh, HiSpeed data anda masih ada baki lagi, jika Auto-Langgan berlaku, maka baki in akan dibawa kebulan hadapannya.

✅ Baki bulan tersebut hanya boleh dibawa kehadapan selama 3 bulan sahaja.

✅ Contohnya, data HiSpeed anda ada berbaki 4Gb pada bulan Januari, ia akan dibawa pada bulan Febuary. Kalau tak habis juga yg 4Gb ni tadi pada Febuary, bakinya akan dibawa ke bulan Mac. Kalau masih ada lagi baki, ia akan dibawa ke bulan April. Kalau bulan April masih ada baki lagi, ia akan burn dan tidak dibawak ke bulan May. Kerana mana2 bulan yg data HiSpeed masih berbaki, hanya boleh di caryy-foward sebanyak 3 kali sahaja.

✅ Dengan kata lain, data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Januari, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan feb, mac dan april sahaja.

✅ Data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Febuari, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan mac, april dan may sahaja.

✅ Data HiSpeed yg kita langgan pada bulan Mac, kalau ada baki lagi, boleh dibawa ke bulan April, May dan June sahaja.

✅ Begitulah seterusnya.

✅ Auto-Langgan tidak akan berlaku jika dalam hp anda tidak ada kredit yg cukup.

✅ Jadi baki yg ada sebelum ini tidak akan di carry forward jika auto-renewal tidak berlaku.

✅ Hanya data HiSpeed sahaja yang boleh di carry forward.

✅ Internet Social, Internet Asas, dan masa utk call tidak boleh di carry forward.

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
✅ Dalam satu-satu masa anda hanya boleh memiliki SATU pakej langganan sahaja.

✅ Jadi jika anda ingin merubah pakej langganan dari satu TDS ke TDS yang lain, anda perlu UNSUBSCRIBE terlebih dahulu pakej TDS yg ada.

✅ Cara untuk UNSUBSCRIBE pakej yg lama adalah:

> Dail *128#
> Pilih No.1 TONE WOW Plan
> Pilih No.5 Unsubscribe Internet, Voice and SMS Plan.
> Pilih No.2 Yes to confirm.


Selepas itu barulah anda subscribe/langgan semula pakej TDS yang lain dengan mendail *128# semula.

Soalan:
Boleh ke nak unsubscribe menggunakan MyWOW app?

Jawapan:
TIDAK BOLEH.


Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.

✅ MyWoW Apps adalah satu applikasi yang dibuat untuk memudahkan anda sebagai pengguna.

biztonewow.com
biztonewow.com - App. MyWOW ini boleh diperolehi di google-store atau play-store.

biztonewow.com -Taip perkataan Mywow dan Install (Pasang)

biztonewow.com - Klik di applikasi mywow anda.

biztonewow.com - Untuk login, masukkan no. IC anda tanpa dash atau jarak.

- Pilih simkad yg anda gunakan. Samada simkad Tonewow-Excel atau Tonewow-Plus.

- Jika anda tak pasti, di belakang simkad anda itu ada tulis, samada ToneExcel atau TonePlus.

- Jika anda ada satu jenis simkad sahaja, mudah, anda tidak perlu memilih.

- Jika ini baru kali pertama, biasanya ia akan minta terus anda buat password baru.

- Kalau anda pernah gunakan dahulu, walau pun dah expired, anda perlu menggunakan password lama.

- Jika password lama dah tak ingat, klik di Forget Password dan dapatkan password baru yg akan dihantar kedalam sms anda.



biztonewow.com
✅ Cara pembacaan mywow.

- Disini akan keluar nama anda atau nama pemegang nombor IC atau passport yg didaftarkan.
- Diruangan ini akan memaparkan maklumat simkad dan maklumat peribadi anda.

biztonewow.com
biztonewow.com
- Diatas sekali memaparkan no telefon anda.

- Baki kredit anda.

> Reload Now - Anda boleh topup KREDIT anda menggunakan duit yang ada didalam WOWLET. (Akan diterangkan kemudian).

> Subcribe Now - Anda boleh langgan mana2 pakej TDS:10/30/50/120 menggunakan KREDIT. (Sekiranya anda belum lagi melanggan mana2 pakej)

biztonewow.com
- Dalam contoh diatas, menunjukkan yang saya melanggan pakej TDS50.
- Saya sepatutnya mendapat:
> HiSpeed 10Gb
> Internet Social 2Gb sehari selama 32 hari = 64Gb
> Internet Asas 15 Gb.
- Jumlah keseluruhan adalah 89Gb.

- Lihat contoh diatas HiSpeed yang ada adalah 29.47 Gb, sedang yang diberikan hanyalah 10Gb, ini bermakna data HiSpeed yang tidak habis pada bulan sebelumnya akan di carry forward.

- Untuk Internet Social setiap hari saya diberikan 2Gb, saya hanya gunakan 0.02Gb sahaja, kerana disitu masih menunjukkan baki sebanyak 1.98Gb untuk hari ini. Walau pun saya tidak menggunakan sepenuhnya, jika masih ada baki lagi, ia tidak akan di carry forward untuk esok. Keesokkan harinya saya akan diberi lagi 2Gb untuk internet social.

- Basic Internet hanya akan digunakan sekiranya HiSpeed telah habis digunakan.

- Yang penting untuk dijaga adalah Expiry Date:, saya kena pastikan yang KREDIT saya melebih nilai pakej, dalam contoh disini adalah RM50, supaya apabila Auto-Renewal berlaku, kalau HiSpeed ada baki, carry forward juga akan berlaku.

- Sekiranya apabila sampai tarikh Expiry Date:, dan kredit kita tidak mencukupi untuk Auto-Renewal berlaku, dalam contoh disini katalah kredit saya bawah RM50, maka proses langgan semula secara automatik tidak berlaku, maka jika HiSpeed masih ada baki lagi, ia TIDAK AKAN DI CARRY FORWARD.

> Booster Plan - Sekiranya sebelum sampai masa tamat tempoh, anda sudah kehabisan data HiSpeed, dan anda ingin tambah lagi sementara nak menunggu Auto-Renewal, anda boleh beli booster plan ini.

- Anda boleh klik di Booster Plan untuk melihat tawaran2 yg ada dari segi harga, jumlah data dan validity.

biztonewow.com
- WoWLET adalah tempat untuk anda simkad duit yang boleh digunakan untuk topup/tambah KREDIT anda.

- WowLET disini boleh ditambah menggunakan online banking atau melalui Kredit Kad.

- 1 unit didalam wowlet ini bersamaan dengan RM1 (Satu Ringgit).

- Unit dalam wowlet ini juga boleh bertambah jika anda mendaftarkan pelanggan baru anda menggunakan mywow anda.

Fungsi yang ada:
> Topup Wallet - Anda boleh topup wallet anda didalam WOWLET ini menggunakan online banking seperti maybank2u, cimbclick dan juga menggunakan Kredit Kad.

> Transfer to 3rd party - Anda juga boleh pindahkan duit ini kepada orang lain melalui ni. ID mereka. Jadi anda perlu tahu terlebih dahulu nombor ID Tonewow mereka.

> Prepaid Reload - Anda boleh topup no. phone anda, atau nombor phone sesiapa pun, dan juga untuk kesemua telco, bukan setakat Digi sahaja. Tetapi anda juga boleh topup line TuneTalk, Maxis, Celcom,Umobile dan Merchan Trade. Ramai juga yang menggunakan kemudahan ini untuk buat perniagaan jual reload.

> Premium/ VIP Number - Anda juga boleh membeli nombor2 cantek yg ada dalam senarai simpanan menggunakan duit dari wowlet ini.

biztonewow.com
- WoWcher tempat terkumpulnya point.

- Point akan diperolehi apabila anda topup telefon anda.

- Nilai point disini lebih kurang 1500 point = RM 1 (Satu ringgit sahaja).

- Point2 ini boleh REDEEM dikedai2 yang menunjukkan logo MCash.

biztonewow.com
- Hanya tunjukkan Barcode yg keluar apabila anda klik di logo MCash yang ada.
biztonewow.com
- Kedai2 yang bekerjasama dengan MCash.
biztonewow.com


Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Sekiranya anda menghadapi masalah teknikal mengenai simkad ini, sila dapatkan bantuan melalui saluran dibawah ini:

tonewow

Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
Pertama sekali anda kena tahu atau sekurang2nya anda boleh anggarkan berapa Gb data internet yg anda gunakan selama sebulan?

Kedua, anda juga cuba anggarkan berapa lama (dalam jam atau minit) yg anda gunakan untuk buat panggilan dalam tempoh sebulan?

Contohnya dalam sehari anda call orang lain dan bercakap lebih kurang 20 minit, maknanya anggaran sebulan lebih kurang 600 minit yang anda gunakan.

Ketiga, berapa yg anda bayar sekarang ini setiap bulan untuk kos telefon anda?

Didalam Tonewow-Excel, apabila anda topup kredit anda, anda boleh menggunakan kredit tersebut untuk melanggan pakej2 yang disediakan.

SENARAI PAKEJ  ToneWOW-Excel  . biztonewow.com
Pakej RM30 SEBULAN.
Anda akan dapat;
- 8 Gb data internet.
- 12.5 jam (750 minit) utk buat call KESEMUA rangkaian.

biztonewow.com
Pakej RM50 SEBULAN,
Anda akan dapat;
- 89 Gb data internet.
- 50 jam (3,000 minit) utk buat call KESEMUA rangkaian.

biztonewow.com
Pakej RM120 SEBULAN,
Anda akan dapat;
- 156 Gb data internet.
- 100 jam (6,000 minit) utk buat call KESEMUA rangkaian.

Pilih pakej yg bersesuaian dengan penggunaan anda.

Contoh1:
Katalah sekarang ini anda sedang pakai satu simkad prepaid/bil, dan anda bayar RM120 untuk 60Gb dan unlimited call. Tapi sebenarnya, anda hanya gunakan 20Gb sebulan, dan purata anda buat call dalam 30 minit sehari, bermakna sebulan anda gunakan lebih kurang, 900 minit sebulan.

Dengan kegunaan seperti itu, Pakej RM50 sebulan sudah boleh memenuhi keperluaan anda. RM120-RM50, bermakna anda sudah boleh berjimat sebanyak RM70 setiap bulan.

Contoh2:
Katalah sekarang ini anda sedang pakai satu simkad prepaid/bil, dan anda bayar RM48 sebulan untuk unlimited data. Tapi untuk buat call anda kena topup asing pula. Bila kira2 semula, sebulan anda bukan hanya bayar RM48, bila campur topup asing untuk buat call, mungkin pergi ke RM70 sebulan.

Mungkin anda boleh cuba dahulu, menggunakan simkad ini selama beberapa bulan, dan cuba langgan pakej RM30 sebulan. Anda akan dapat 8Gb dan 750 minit masa memanggil kesemua rangkaian.

Kalau dengan pakej ini dapat memenuhi keperluan anda selama sebulan, bermakna anda berjaya menjimatkan RM40 setiap bulan.

Contoh3:
Katalah sekarang ini anda sedang pakai satu broadband wifi untuk kegunaan di pejabat anda, dan anda bayar RM300 untuk dapat 100Gb dan unlimited call.

Mungkin anda boleh cuba dahulu, menggunakan simkad ini selama beberapa bulan, dan cuba langgan pakej RM120 sebulan. Anda akan dapat 156Gb dan 6,000 minit masa memanggil kesemua rangkaian.

Beli satu kota pemancar broadband wifi sendiri, masukkan simkad ini, dan lihat samada cukup atau tidak kegunaan untuk sebulan dipejabat anda.

Kalau dengan pakej ini dapat memenuhi keperluan pejabat anda selama sebulan, bermakna anda berjaya menjimatkan RM180 setiap bulan.

Contoh4:
Katalah sekarang ini anda sedang pakai satu broadband wifi untuk kegunaan di dirumah, dan anda bayar RM180 untuk dapat 50Gb dan unlimited call.

Mungkin anda boleh cuba dahulu, menggunakan simkad ini selama beberapa bulan, dan cuba langgan pakej RM50 sebulan. Anda akan dapat 89Gb dan 3,000 minit masa memanggil kesemua rangkaian.

Gunakan HOT SPOT daripada handphone anda sahaja, dan biar satu rumah pakai.

Kalau dengan pakej ini dapat memenuhi keperluan penghuni rumah anda selama sebulan, bermakna anda berjaya menjimatkan RM130 setiap bulan.

Ramai yang tidak sedar, biasa mereka bayar mahal hanya terpengaruh dengan iklan unlimited data, sedangkan mereka hanya menggunakan beberapa Gb sahaja sebulan.

Jadi jika anda boleh anggarkan berapa Gb data dan berapa lama anda buat call dalam tempoh sebulan, sekarang anda boleh merancang menjimatkan kos telefon anda.



Sekiranya anda sudah faham, sila KLIK DISINI untuk tutup bahagian ini.
3. Anda perlu belajar cara-cara untuk mendaftarkan pengguna baru dibawah idp anda sendiri.
✅ Mendaftarkan dan mengaktifkan simkad untuk pelanggan baru, ada 2 cara. Anda boleh pilih mana2 cara yang ada selesa.

✅ Cara pertama, adalah dengan menggunakan perkhidmatan Data Entry - DEC.

✅ DEC adalah Data Entry Center. DEC mempunyai beberapa orang staff yang sedia berkhidmad untuk mengaktifkan simkad anda.

✅ DEC bekerja setiap hari dari pukul 8 pagi hingga ke pukul 12 tengah malam.

✅ Mereka bekerja 7 hari seminggu dan 365 setahun.

✅ Cara kedua, adalah anda sendiri yang mengaktifkannya. (Anda akan diajar dibahagian terusnya.)

✅ Untuk aktifkan simkad pelanggan baru juga ada dua pilihan.
1. Pertama pelanggan yg ingin menggunakan nombor baru.
2. Kedua pelanggan yg ingin kekalkan nombor lama.

✅ Save/simpan dahulu nombor telefon Data Entry Center (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

✅ Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

Maklumat yang wajib dihantar:
1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP ANDA/PENAJA. (TWE-XXXXXXXX)

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE XXXXXXX dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

✅ Kesalahan no. IDP TIDAK DAPAT DIBETULKAN.

✅ Jadi pastikan sebelum anda hantar wasap pendaftaran ke DEC, pastikan, pastikan, pastikan no. IDP yg diletakkan adalah betul.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pengguna baru anda ini mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, mereka digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada mereka.

Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal mereka kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkan sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Jika apa2 berlaku pada pengguna dan memenuhi terma dan syarat, sumbangan khairat akan disalurkan kepada pewaris. Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan.

✅ Setelah simkad berjaya digunakan, anda suruh pelanggan masukkan simkad kedalam telefon mereka.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan 50 jam call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


✅ Proses kekal nombor lama KNL atau dalam bahasa english dipanggil MNP. Ini merupakan satu proses yang amat penting untuk setiap pengedar belajar dan tahu cara utk melakukannya.

✅ Kebanyakkan pengguna baru mahu mengekalkan nombor lama mereka sebagai syarat untuk menggunakan simkad Tonewow ini.

✅ Jadi anda, sebagai pengedar perlu tahu bagaimana untuk memohon mengekalkan nombor lama menggunakan DEC.

✅ Simkad yg perlu digunakan adalah Simkad MNP.

Terdapat 2 syarat penting untuk proses MNP ini.

1. Dulu masa dia mendaftarkan Nombor lama, mestilah menggunakan ic dia sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika pelanggan anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lamanya kedalam simkad tonewow ini.

1. Kekal nombor lama menggunakan DEC.

✅ Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad pelanggan anda.

3. No.IDP Pengedar-TWE-XXXXXXXX

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco pelanggan anda.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pelanggan anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepadanya.

Tetapi jika dia keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal dia kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika pelanggan anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika pelanggan anda keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ DEC atau Digi akan menghantar satu sms pengesahan jika permohonan itu BERJAYA DIHANTAR ke telco lama. Keputusannya bergantung sepenuhnya daripada Telco lama pengguna anda, samada diluluskan atau pun gagal.

✅ Selepas 1 jam daripada waktu anda terima sms daripada DEC atau Digi, minta pengguna baru anda terus hantarkan satu SMS menggunakan NOMBOR LAMA mereka berpandukan format di bawah ini.

tonewow

✅ Pastikan anda ikuti format yang diberikan, kalau jawab YES tu, anda kena ikuti betul2, mana yang perlu taip huruf besar, kena ikut huruf besar, kalau dalam format tu tulis huruf kecil, kena taip huruf kecil. Kena ikut sebiji macam dalam format tersebut.

✅ Selepas menghantar SMS itu, pelanggan anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi. Biasanya ia mengambil masa daripada 1-48 jam.

✅ Jika nombor lamanya, tiba2 tiada line lagi, dah expired, bermakna PERMOHONAN KEKAL NOMBOR LAMA telah COMPLETE dan BERJAYA.

✅ Barulah dia masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone dan sepatutnya simkad Tonewow ini sudah pun memiliki nombor lama.

✅ Selagi simkad lama masih boleh digunakan, JANGAN SESEKALI masukkan simkad tonewow lagi, kerana kemungkinan permohonan tidak berjaya atau pun ditolak.

✅ Jika selepas 48 jam, simkad lama pelanggan anda masih boleh digunakan, ini bermakna permohonan itu GAGAL.

✅ Sila hubungi semula DEC untuk check punca kegagalan tersebut.

✅ Atau anda sendiri boleh check status tersebut didalam Mywow anda, klik di Registration, kli di Check MNP Status.

tonewow

✅ Apabila permohonan kekal nombor lama berjaya, galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, dia boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


biztonewow.com
Maklumat Introducer anda:
Sekiranya anda ingin membeli simkad atau masih mempunyai soalan atau memerlukan apa2 pertolongan atau penerangan yg lebih lanjut, anda boleh berhubung terus dengan saya (introducer anda).

604706.jpg
Nama: Roshidan Rashid,
No. IDP: TWE-604706,
Call/whatsap: 0193157783

BELAJAR MENGENAI TONEWOW.

Anda diwajibkan untuk menyertai dua group telegram dibawah ini. Kalau belum ada telegram, sila install terlebih dahulu.

a. Untuk anda mendapat maklumat terkini mengenai Tonewow, anda perlu sertai group Telegram ini:
Sekolah Tonewow.

b. Untuk anda bertanya apa2 jua soalan mengenai Tonewow ini, anda perlu sertai group Telegram ini:
Kelas Tonewow-Excel.

Untuk belajar menyeluruh tetang bisnes Tonewow-Excel ini, anda boleh belajar disini. KLIK DISINI

biztonewow.com



Website ini dimiliki sepenuhnya oleh biztonewow.com
dan dibawakan oleh: Roshidan Rashid Wasap:0193157783