SIMKAD TONEWOW-Excel (TWE)


Web ini dibawakan oleh: Roshidan Rashid tel:0193157783

Pengaktifan Simkad TWE.

✅ Anda nak aktifkan simkad yang mana satu? Nak aktifkan simkad yg bernombor atau nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda sendiri?

✅ Jika anda nak aktifkan simkad yg bernombor, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD BERNOMBOR


✅ Simkad tonewow bernombor dekat depan simkad tu dah siap ada nombor dia sekali.

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow bernombor.

a. Pertama sekali Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Kemudian hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-604706

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 604706 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan.

✅ Setelah simkad berjaya digunakan, anda sudah boleh masukkan simkad kedalam telefon anda.

✅ Anda digalakkan terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. KLIK DISINI.

✅ Jika anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, anda boleh rujuk dan belajar disini. KLIK DISINI.

✅ Untuk mendapatkan perkembangan terkini tentang simkad Tonewow ini, rakan2 digalakkan untuk mendaftar masuk ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) didalam group telegram.

✅ Kalau anda belum ada telegram lagi, sila install dahulu di play store.

biztonewow.com

✅ Jika anda nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda pula, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD - KEKAL NOMBOR LAMA (MNP)


✅ Simkad tonewow kekal nombor lama (dalam bahasa english singkatannya dipanggil MNP) - dekat depan simkad tu kosong sahaja, tiada nombor. Maknanya itu simkad tonewow-MNP

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow MNP.

Terdapat 2 syarat penting yg perlu anda patuhi sebelum memulakan proses MNP ini.
1. Dulu masa anda daftarkan Nombor lama anda, mestilah menggunakan ic anda sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lama kedalam simkad tonewow ini.

Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-604706

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 604706 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika permohonan kekal nombor lama berjaya dilakukan.

✅ Jika berjaya, dalam beberapa jam lagi, anda akan menerima satu SMS daripada telco lama anda melalui nombor lama tersebut.

✅ Anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Selepas menjawap SMS itu, anda perlu tunggu sehingga nombor lama anda tidak boleh digunakan lagi.

✅ Barulah anda masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone anda.

✅ Jika anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, sila hantar semula permohonan kekal nombor lama ini ke DEC.

✅ Anda digalakkan terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. KLIK DISINI.

✅ Jika anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, anda boleh rujuk dan belajar disini. KLIK DISINI.

✅ Untuk mendapatkan perkembangan terkini tentang simkad Tonewow ini, rakan2 digalakkan untuk mendaftar masuk ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) didalam group telegram.

✅ Kalau anda belum ada telegram lagi, sila install dahulu di play store.

biztonewow.com